Redactie
Redactie Cars 3 jun 2016

Van prachtige nieuwe Audi A5 tot one-off Ferrari

Elke week introduceren fabrikanten wel nieuwe modellen. Het gros laten wij met liefde aan ons voorbij gaan. In deze rubriek vissen wij de krenten uit de pap.

Audi A5 / S5 Coupé

We gaan het gewoon maar zeggen ook: hoewel een prima verschijning, vonden wij de Audi A5 nooit de mooiste wagen die de Duitsers voortbrachten. Met name het achterste gedeelte met die wat bolle wielkasten en vaak iets te kleine velgen eronder, oogde een beetje off. Maar halleluja wat maakt Audi dat in één klap goed met de vernieuwde A5 en S5 Coupé. Eindelijk die dynamische, scherpe lijnen die het model verdient. Ook het interieur is weer gelijk getrokken met andere recente modellen en dat heeft de auto beslist geen kwaad gedaan. Audi gaat de nieuwe A5 Coupé leveren met minimaal 190 pk en maximaal 286 pk. Da’s het reguliere aanbod, want de absolute pk-baas is natuurlijk ook nu weer de 354 pk sterke S5 Coupé. Yum.

Mercedes-Benz G350d Professional

De Mercedes-Benz G350d Professional is nu echt zo’n wagen die je nooit ruim baan geeft, simpelweg vanwege het feit dat-ie terrein overwint waar vrijwel geen enkele andere wagen überhaupt kan komen. Dit is de über-offroader, de beestachtige alleskunner, maar dan wel met die typische G-Klasse saus: dus ook aan het comfort is gedacht, met onder andere heerlijke stoelen en Mercedes-Benz’ nieuwste infotainmentsysteem. De normale G-Klasse is al geen stumper, maar deze speciale dieselbeul beschikt over nog eens over extra offroad capaciteiten dankzij een verstevigd ladderchassis en permanente vierwielaandrijving met volledige differentieel lock. Goed, een hoop technische poespas: ga er maar gewoon vanuit dat je met deze 245 pk sterke 3.0 liter V6 diesel zo’n beetje alles overwint. Om ervoor te zorgen dat je kostbare offroader geen schade oploopt, beschikt deze G350d Professional over extra bescherming rondom.

BMW 3-Serie GT

Het is maar een zeer kleine touch up die BMW de 3-Serie GT heeft gegeven, maar wij hebben ook oog voor detail. Qua uiterlijk is het allemaal niet echt spannend wat er is gebeurd: de bumper is iets gewijzigd en het interieur is voorzien van fraaiere materialen en naar keuze extra chromen of houten afwerking. Dat is het wel zo’n beetje. Oh ja: een nieuw navigatiesysteem. Op motorisch gebied is er meer nieuws te melden, want de 3-Serie GT heeft enkele nieuwe krachtbronnen gekregen. De diesels zijn nu leverbaar met vermogens tussen 150 en 313 (!) pk en de benzinemotoren hebben vermogens tussen 184 en 326 pk. Dat blijf toch iets moois, niet: 300+ pk in je zakelijke voiture.

Ferrari 458 MM Speciale

Deze bijzondere Ferrari is een one-off exemplaar dat met de hand is gebouwd voor een gelukkige en ongetwijfeld vermogende anonieme Engelse eigenaar. De reeds behoorlijk exclusieve Ferrari 458 Speciale werd als uitgangspunt genomen en gemodificeerd aan de hand van het wensenlijstje van de eigenaar. Zo wilde de man een wrap around look van de voorruit en dat ziet er bijzonder tof uit. De auto heeft ook agressiever ogende luchtinlaten en wellicht ook technische modificaties ondergaan, maar daarover laat Ferrari niets los.

Nissan GT-R Nismo

Goed, die Ferrari 458 MM Speciale van hier boven kan niemand meer op de kop tikken. Een zeker niet minder alternatief is de brute Nissan GT-R en dan al helemaal de topversie: de Nismo. Deze versie is door Nissan en diens sportdivisie Nismo vernieuwd: betere aerodynamica, meer koolstofvezel om gewicht te besparen, een stijver chassis en een beter afgewerkt interieur met sterk verbeterde ergonomie. De fabelachtige 3.8 liter twin turbo V6 stampt er 600 pk uit, wat wordt verdeeld over alle vier de wielen.

McLaren 570GT

Stel: je wilt een supercar maar zou het ook waarderen als je hiermee enigzins normaal en comfortabel van A naar B kunt rijden. En oh ja, een kratje bier moet er ook in kunnen. Tot nu toe kon je dan maar beter de McLaren showroom skippen, maar de Engelse sportwagenfabrikant biedt nu soelaas. De McLaren 570GT is in essentie dezelfde wagen als de 570S maar dan een stuk comfortabeler en luxer. De vering is zachter, de stoelen standaard voorzien van leer, je hebt parkeersensoren, een panoramadak én 350 liter bagageruimte. Om ook de buren tevreden te houden, produceert de uitlaat een wat meer bescheiden geluid. Een daily cruiser met topprestaties, dus.

Reageer op artikel:
Van prachtige nieuwe Audi A5 tot one-off Ferrari
Sluiten