Redactie
Redactie Architecture 26 apr 2016

Van Londens magazijn tot strakke woning

Thumbs up voor de architecten van Sadie Snelson die van een oud magazijn in het hart van Londen een stijlvolle woning wisten te maken. 

Om het magazijn te verbouwen tot een woning was een flinke renovatie nodig. Zo werd er een volledige tussenverdieping (mezzanine) in het pand geplaatst. De balustrade en ‘gevouwen’ trap zijn volledig van staal gemaakt – geheel in stijl met het pand.

In samenwerking met de klant werden een keuken en badkamer van beton ontwikkeld. Ook werden extra grote ramen geplaatst voor meer daglicht, zonder in te leveren op privacy.

Het elegante palet aan details is met opzet zeer eenvoudig gehouden en verwijst grotendeels naar het industriële karakter van het bestaande gebouw.

[Fotografie: Rory Gardiner]

Reageer op artikel:
Van Londens magazijn tot strakke woning
Sluiten