Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 23 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Valkyrie eerste van meerdere LGBTQ-superhelden in Marvel Phase 4

Waar DC Comics al een historie heeft met homoseksuele superhelden, is de eerste LGBTQ-superheld van Marvel nu ook aangekondigd. Haar naam is Valkyrie, die wordt gespeeld door Tessa Thompson. Marvel Phase 4 wordt sowieso een feest van diversiteit.

Er werd behoorlijk wat uit de doeken gedaan afgelopen weekend tijdens San Diego Comic-Con. Naast bijvoorbeeld de officiële trailer van Westworld seizoen 3 werd ook aangekondigd dat Thor een vrouw wordt in Thor 4. Maar daar houdt het niet bij op.

Tessa Thomson bevestigt Valkyrie als LGBTQ-superheld

Thompson, zelf openlijk biseksueel, bevestigde op subtiele wijze dat Valkyrie homoseksueel is. “Als koning zal ze eerst op zoek moeten naar haar eigen koningin”, zei Thomspon over Valkyrie tijdens een persconferentie. “Dat zal haar eerste prioriteit zijn, ze heeft al wat op het oog. We houden u op de hoogte.” Thompson is na eerdere optredens in onder meer Avengers: Endgame weer als Valkyrie te zien in de vierde film in de Thor-serie, Thor: Love and Thunder.

valkyrie, tessa thompson, LGBTQ, superheld, biseksueel, homoseksueel, marvel
Tessa Thompson als Valkyrie

Ook Kevin Feige, filmproducent en hoofd van Marvel Studios, bevestigde dat de eerste openlijke LGBTQ-superheld van Marvel een feit is. “Het antwoord is ja. Of dat het verhaal beïnvloedt, valt nog te bezien. Het gaat in ieder geval verder dan Thor 4“, zegt Feige. Hij gaf aan dat er onder meer in de aankomende Marvel-film The Eternals ook een LGBTQ-superheld te zien zal zijn. “Het zal niet alleen bij Valkyrie het geval zijn, maar ook bij andere personages waar we het afgelopen weekend over hebben gehad.”

Marvel Phase 4, een feest van diversiteit

Marvel Phase 4 wordt sowieso een feest van diversiteit. Zo zijn er meerdere zwarte superhelden dan ooit en meer vrouwelijke superhelden dan ooit. In The Eternals loopt zelfs een dove superheld rond.

Valkyrie, die volgens Feige ook in de Marvel-stripboeken al biseksueel was, wordt afgaande op Avengers: Endgame de nieuwe leider van New Asgard. Thor: Love and Thunder, waarin Natalie Portman te zien zal zijn als de vrouwelijke Thor, gaat op 4 november 2021 in première.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Valkyrie eerste van meerdere LGBTQ-superhelden in Marvel Phase 4
Sluiten