Vakantieverblijven die van de grootste avonturier een huismus maken

Een slecht hotel of vakantiehuisje kan je hele vakantie vergallen. Met deze vakantiehuisjes gebeurt dat in elk geval niet. Deze wereldwijde architecturale wonderen kunnen zelfs de reden zijn waarom je er even tussenuit wilt. Let wel op: deze huisjes maken van een echte avonturier een huismus.

Gezien de prijzen per seizoen verschillen, vermelden wij niet hoeveel je voor ieder vakantiehuisje moet betalen. Ben je geïnteresseerd in een huisje? Klik dan op de link voor meer.

De Pikaia Lodge – Santa Cruz

In de Pikaia Lodge kun je een paar dagen relaxen op het eiland Santa Cruz (onderdeel van de Galapagoseilanden). Geniet van 74 vierkante meter awesomeness. Het huisje beschikt over een privé zwembad, een Peruaanse badkamer en grote ramen met een prachtig uitzicht op het strand. Bovendien zit het eiland vol met exotische dieren. Laat je deur dus niet wagenwijd openstaan, want voordat je het weet heb je een leguaan als huisdier.

De Turtle Lair – New York

Voor de gamers en spelliefhebbers onder ons staat in New York het ideale vakantiehuis. De Turtle Lair beschikt over 3 slaapkamers, een Game Corner en 4 badkamers. In de Game Corner vind je onder andere een glow in the dark basketbal veldje, retro arcades, een gigantische televisie op de muur en een drumtoestel (ach ja, waarom ook niet). Zoals de naam al deels suggereert, is het interieur geïnspireerd op de Ninja Turtles. Er valt binnenhuis in ieder geval genoeg te doen.

Het Cubehouse – Rotterdam

Voor degenen die het liever dichtbij huis houden, heb je het Cubehouse. Deze drie verdiepingen tellende kubushuizen liggen in het hartje van Rotterdam (op loopafstand van het bruisende nachtleven op de Witte de Withstraat). De bovenste verdieping biedt een uitstekend 360 graden uitzicht over de stad: de ideale plek om lekker te relaxen.

De Nagakin Capsule Tower – Tokio

Voor iemand die zich graag laat verassen door merkwaardige architectuur, is de Nagakin Capusle Tower de ideale slaapplek. De in het drukke Tokio gelegen toren speelde een grote rol in de geschiedenis van de architectuur. Deze toren werd gebouwd in 1972 en is onderdeel van de in de jaren 60 opgekomen Japanse stroming: het metabolisme (nee, dit heeft niets met je lichaam te maken): een stroming die zich bezighield met het ontwikkelen van utopische systemen voor ruimtelijke ordening.

St. Pancras Clock Tower – Londen

Dit mini appartement bevindt zich in de klokkentoren van St. Pancras (Londen). Het appartement beschikt over een eigen badkamer, een keuken en een lounge. Op de vierde verdieping bevinden zich de slaapkamers waar je een prachtig uitzicht hebt over het station van Kings Cross (niet geschikt voor mensen met hoogtevrees).

Het Glass Tree House – Atlanta

Dit luxe boomhuis bevindt zich op slechts 5 minuten van het centrum van Atlanta (Amerika). Het is gebouwd op een stel stevige loofbomen en beschikt over veel open ruimtes. Het hele gebouw heeft een hoog plafond en de grote ramen laten veel licht naar binnen, waardoor het voelt alsof je midden in de natuur zit.

Het Off/Grid itHouse – Californië

Het Off-Grid itHouse brengt in het warme Californië een grove industriële structuur samen met een natuurvriendelijk design. Voor degenen die niet gestoord willen worden is dit het ideale vakantiehuisje. Geen wifi (het bestaat nog), geen televisie (ja echt), alleen jij, de woestijn en een zwembad. Het huisje heeft een arsenaal aan zonnepanelen, dus energie genoeg.

De Getaway Cabines – New York / Boston

Geniet samen met maximaal 3 vrienden van de rust even buiten New York of Boston. Zeker wanneer je van kamperen houdt, maar niet van tenten, zijn de Getaway Cabins wat voor jou. Deze cabines zijn geïnspireerd op de Tiny Houses en zijn vrij luxe. Je beschikt over slechts 48 vierkante meter, maar meer zul je ook niet nodig hebben. Je hebt een bed, een badkamer en een al vooraf gevulde keuken.

Casa Barthel – Toscane

Casa Barthel is een boomhuis met een prachtig uitzicht over het Toscaanse landschap. Wandel langs de olijfbomen in de gigantische tuinen, ga naar het zwembad, of sla een balletje op de tennisbaan. Op de veranda kun je in de avonden wat eten en als je wilt kun je gebruik maken van de barbecue of de traditionele houten oven.

Satellite Island Boathouse – Tasmanië

Tussen Bruny Island (onderdeel van Tasmanië) en het hoofdeiland Tasmanië vind je het Satellite Island Boathouse. Geniet met oesters en champagne van het prachtige weer, zonder uit je luie stoel te kruipen.

Reageer op artikel:
Vakantieverblijven die van de grootste avonturier een huismus maken
Sluiten