Jan de Raab
Jan de Raab Life 10 jun 2018

In alle rust genieten van overdadige luxe? Dan moet je naar deze vijf bestemmingen

Op vakantie gaan is zonder twijfel de beste manier om even helemaal tot rust te komen. Zeker als je naar een plek gaat waar je optimaal kunt genieten van de schoonheid van onze wereld. Het liefste doe je dat natuurlijk zonder in te leveren op luxe. Daarom gingen wij op zoek naar luxe vakantiebestemmingen waar je in alle rust van kunt genieten.

1. Bubbletent, Capertee Valley, Australië

5-sterren hotels hebben niets op met deze gigantische transparante bubbel, waarin je de nacht kunt doorbrengen onder miljoenen fonkelende sterren. Dankzij de eerste opblaasbare ‘glamping’-tent van Bubbletent, kun je technologievrij vakantie vieren zonder het comfort van thuis op te geven.

Vakantie rust en luxe

Als je het hebt over een ecologisch verantwoorde vakantie dan biedt de Capertee-vallei je alles wat je nodig hebt. Alles is aanwezig, van een kingsize bed tot uitgebreide faciliteiten, maar wel zonder de aarde onnodige te belasten. Voor de liefhebbers is er een telescoop aanwezig om de unieke sterrenhemel te aanschouwen. Dat kan overigens gewoon vanuit je bed.

2. Aro Hā Wellness Retreat, Lake Wakatipu, Nieuw-Zeeland

Voor wie op zoek is naar zichzelf is dit de ideale bestemming. Hier wordt ontspanning namelijk gecombineert met zelfontplooiing. Het idee is dus dat je er uiteindelijk beter van wordt. Je voelt je wellicht teruggeworpen op jezelf als je een aantal weken moet zien te overleven zonder digitale apparaten waar je ongetwijfeld verslaafd aan bent geraakt.

Vakantie rust en luxe

In het Aro Hā Retreat, in de zuidelijke Alpen van Nieuw-Zeeland, kun je precies dat doen, gebruikmakend van de Vinyasa-yogasessies, wandelroutes en een spa. Maar de grootste trekpleister van deze lodge met twintig kamers is de setting: vanuit je milieuvriendelijke suite word je omringd door immense meren en besneeuwde bergtoppen.

3. Icehotel, Jukkasjärvi, Zweden

Als het zien van het noorderlicht sinds jaar en dag op je bucketlist staat, is nu het moment om die droom te realiseren. Dit Icehotel is dan ideaal om die lang gekoesterde wens werkelijkheid te laten worden. Het ligt vlak tegen de poolcirkel en wordt iedere winter herbouwd met de hulp van kunstenaars van over de hele wereld, en biedt zowel ‘koude’ (gemaakt van ijs) en ‘warme’ (normale) kamers, plus een heuse Icebar.

Vakantie rust en luxe

Zoals altijd, moedigt het geluk de dapperen aan: degenen die lef hebben, vinden hun vakkundig uit ijs gebeitelde kamers gevuld met rendierhuiden en thermische slaapzakken. De badkamers zijn gehuisvest in een apart ‘warm’ gedeelte. En natuurlijk kun je vanaf hier deelnemen aan de Northern Lights Safari, een prachtige rit waar je aan kunt deelnemen in de periode van september en maart.

4. Conscious Earth, Algarve, Portugal

Los van het feit dat hard rijden de Portugese nationale sport is (voetbal komt op een goede tweede), is de Algarve de perfecte plek om te ontspannen. Deze locatie is ideaal om even tot rust te komen zonder de gemakken van de digitale revolutie.

Vakantie rust en luxe

Deze plaats bestaat uit een veertig hectare groot eco-landgoed, genesteld in de heuvels van Zuid-Portugal. Het is ideaal gelegen om te genieten van alle schoonheid van de kust van de Algarve – en ver genoeg weg van de toeristische steden om echt te ademen. Volledig wifi-vrij en met (bijna) geen signaal van een mobiele telefoon, er is geen beter excuus om jezelf onder te dompelen in de natuurlijke geneugten van moeder natuur.

5. People To People Yoga Retreat, Cuba

In Cuba is een speciale vergunning vereist om online te gaan (toeristen kunnen ze kopen bij ETSECA-kantoren) en al het gebruik wordt nauwlettend gevolgd. En hoewel Wi-Fi-hotspots (die 2 dollar per uur kosten) in grote steden te vinden zijn, leeft een groot deel van het land offline. Als dit niet genoeg is om je te motiveren om je laptop en telefoon thuis te laten, dan weten wij het ook niet meer.

Vakantie rust en luxe

Geniet van de dagelijkse yoga-oefening, salsamuziek en dansworkshops, wandel ontspannen aan het strand, geniet van een historische rondleiding door Oud Havana, maak dagtochten naar de plaatselijke sigarenfabriek en nuttig één van de vele ecologische lunches. People To People Yoga Retreat is ook uniek omdat het je aanmoedigt om bij een lokaal gastgezin te verblijven om de ​​echte smaak van de cultuur en de Caribische levensstijl te pakken te krijgen.

Reageer op artikel:
In alle rust genieten van overdadige luxe? Dan moet je naar deze vijf bestemmingen
Sluiten