Pim Jansen
Pim Jansen Uncategorized 2 mei 2018

Zeven manieren om de schoonheid van Nieuw-Zeeland te ontdekken

Uiteraard kun je ervoor kiezen om je vakantie wederom door te brengen aan een of ander Costa in Spanje. Je kan ook kiezen voor een strandvakantie in Griekenland en genieten van Gyros en Baklava. Veel leuker is het om je vakantie om te toveren tot een unieke belevenis aan de andere kant van de wereld.

Nieuw-Zeeland heeft alles voor de moderne vakantieganger in huis die zich graag laat verrassen. Een oneindige (wilde) natuur, interessante ontmoetingen en volop gelegenheid om te genieten van de oceaan. De volgende tips maken je vakantie in Nieuw-Zeeland tot een onvergetelijk avontuur.

1. On the road in Nieuw-Zeeland

Ga op pad in Nieuw-Zeeland voor een adembenemend mooi avontuur. Het is een ideale gelegenheid om het land met een huurauto te verkennen. Je start je reis in Auckland en eindigt in Christchurch. Op deze 16-daagse reis ontdek je de geothermische wonderen van Rotorua en je ervaart de schoonheid van het nationale park van Mount Cook. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de wijngaarden in de regio Marlborough. Heb je behoefte aan een interessante onderbreking, kies dan voor een dagje walvis spotten in Kaikoura of ga op ontdekkingstocht in Queenstown.

Wanneer: gedurende het hele jaar
Hoe lang: 16 dagen
Kosten: circa € 2.200,- excl. de vliegreis
Meer informatie of meteen deze reis boeken? Klik dan hier.

2/ De avontuurlijke vakantie: bergbeklimmen

De bergen van Nieuw-Zeeland vormen de perfecte plek voor zowel ervaren als onervaren bergbeklimmers. Ideaal om je vaardigheden te verbeteren. Tijdens deze 18-daagse Mount Cook Aoraki Ascent van World Expeditions beklim je de hoogste berg van Nieuw-Zeeland – ideaal voor ervaren klimmers die het nog op hun to-do lijstje hadden staan. Ook voor de minder ervaren avonturiers is dit ideaal vanwege de beperkte hoogte. Dat wil overigens niet zeggen dat het een makkelijke prestatie is – je zal wel over een goede conditie moeten beschikken om de klim te volbrengen. Met de hulp van ervaren berggidsen (en de Alpine Climbing Course, welke is inbegrepen bij de reis), is deze beklimming een uitdagende maar waardevolle ervaring.

Wanneer: van oktober tot maart
Hoe lang: 18 dagen
Kosten: vanaf € 7.500,- (excl. de kosten voor een vliegticket)
Meer informatie of meteen deze reis boeken? Klik dan hier.

Nieuw-Zeeland vakantie ontdekken

3. De luxe vakantie

Als je echt veel geld wilt uitgeven aan je reis in Nieuw-Zeeland dan is dit jouw ding. Met deze 15-daagse vakantie gaat het je aan niks ontbreken. De Luxury New Zealand-tour van Abercrombie en Kent is een verwenvakantie als geen ander. Uiteraard maak je geen gebruik van een huurauto of van een trein, maar ga je doodleuk per helikopter naar je volgende bestemming. Zo vlieg je over de Noord- en Zuideilanden, verblijf je in de beste hotels, en heb je exclusieve toegang tot een privé wijnlandgoed voor de wijnproeverijen en krijg je champagne geserveerd op de top van een berg. Niet goedkoop, maar dan heb je ook wat.

Wanneer: januari-april en oktober-december
Hoe lang: 15 dagen
Kosten: vanaf € 12.000 per persoon (incl. vliegtickets)
Meer informatie of meteen deze reis boeken? Klik dan hier.

4. De culinaire vakantie

Eten is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als Nieuw-Zeeland jouw volgende vakantiebestemming is. Toch heeft Nieuw-Zeeland voor de echte foodies een hoop om te ontdekken. Wexas Travel organiseert speciaal voor de echte bourgondiër de New Zealand – A Culinary Journey. In dit 25-daagse avontuur reis je van noord naar zuid, en ontdek je de beste hotspots op het gebied van eten en drinken: van uitstekende restaurants tot boerenmarkten en wijnhuizen. Je hebt ook voldoende tijd om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Nieuw-Zeeland én de mogelijkheid om actief bezig te zijn met wandelen, fietsen of raften (wat kan helpen om overtollige calorieën te verbranden van al dat eten en drinken …)

Wanneer: gedurende het hele jaar
Hoe lang: 25 dagen
Kosten: vanaf € 7.500,- (incl. vliegtickets)
Meer informatie of meteen deze reis boeken? Klik dan hier.

Nieuw-Zeeland vakantie ontdekken

5. De culturele reis

Ervaar de fascinerende inheemse cultuur van Nieuw-Zeeland tijdens een Maori Heritage-tour. Organisatiebureau Audley organiseert een 14-daagse reis waarbij je alle mogelijke facetten van de inheemse cultuur van Nieuw-Zeeland leert kennen. De gehele reis is gevarieerd van opzet. Zo kan je gaan wandelen door oude bossen en kun je de historische kant van Auckland en Wellington ontdekken. Deze vorm van vakantie vieren verbindt je met het erfgoed van Nieuw-Zeeland door de ontmoetingen met verschillende mensen en het bezichtigen van plaatsen waar je anders nooit zou komen. Je krijgt ook de gelegenheid om een hāngi te ervaren, een Maori-feest waar je een deel van het traditionele eten en drinken van de stam kunt proeven.

Wanneer: gedurende het hele jaar
Hoe lang: 14 dagen
Kosten: vanaf € 5.000,- (excl. vliegtickets)
Meer informatie of meteen deze reis boeken? Klik dan hier.

6. De zwem- en duikvakantie

Ontdek verkruimelde wrakken en oude riffen op deze Technical Diving Tour met Dive Worldwide. Verken de onderwaterwereld van Poor Knights Islands Marine Reserve (thuisbasis van meer dan 100 verschillende soorten vissen), duik naar de meest indrukwekkende scheepswrakken en reis door enkele van de mooiste landschappen van Nieuw-Zeeland. De reisroute omvat duikexcursies in Tutukaka, Bay of Islands en Marlborough Sounds. Alle benodigde  apparatuur is aanwezig. Reizigers die kiezen voor deze reis dienen wel te beschikken over voldoende duikervaring. De gidsen die deze vakantie begeleiden zijn volledig opgeleid om de veiligheid te kunnen garanderen.

Wanneer: vertrek van oktober tot mei
Hoe lang: 14 dagen
Hoeveel: prijs op aanvraag
Meer informatie of meteen deze reis boeken? Klik dan hier.

Nieuw-Zeeland vakantie ontdekken

7. Wandelen in Nieuw-Zeeland

Er zijn weinig landen met een natuurlandschap dat zo gevarieerd is als dat van Nieuw-Zeeland. Het is daarom ook een voor de hand liggende keuze als je een wandelvakantie in een nieuwe omgeving zoekt. De 19-daagse wandeling door Nieuw-Zeeland van Explore brengt je zowel naar de Noord- als de Zuid-eilanden, door nationale parken, over gletsjers, rond Lake Wanaka en naar de machtige Milford Sound – een fjord met uitzichten om van te dromen. Het is een avontuurlijke reisroute, maar zeker geschikt voor elk type wandelaar, van jong tot oud. Tijd om die wandelschoenen aan te trekken!

Wanneer: van oktober tot november
Hoe lang: 19 dagen
Kosten: vanaf € 6.000,- (excl. kosten voor vliegtickets)
Meer informatie of meteen deze reis boeken? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeven manieren om de schoonheid van Nieuw-Zeeland te ontdekken
Sluiten