Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 27 dec 2018

The Walking Dead stoot Game of Thrones van de troon, maar is daar niet blij mee

Zeven jaar lang droeg Game of Thrones de twijfelachtige titel: vaakst illegaal gedownloade serie van het jaar. Een flinke reeks, maar daar is nu verandering in gekomen. In 2018 werd namelijk voor het eerst in lange tijd een andere serie het vaakst op een minder legale manier verkregen. Dit jaar was The Walking Dead namelijk het populairst onder online piraten.

Vorig jaar stond The Walking Dead nog op de tweede plek, maar is nu dus opgeklommen naar de hoogste trede. Heel verrassend is dat niet. Er is namelijk een goede reden waarom Game of Thrones voor het eerst in zeven jaar niet het vaakst illegaal gedownload is. Er verscheen het afgelopen jaar namelijk geen nieuw seizoen van de ongekend populaire HBO serie.

The Walking Dead verslaat Game of Thrones

Deze dubieuze titel werd uitgereikt door Torrentfreak. Op basis van openbare BitTorrent-downloaddata hebben zij namelijk een top 10 lijst opgesteld. Hoe vaak de verschillende series precies gedownload werden, is niet bekendgemaakt. TorrentFreak liet wel weten dat iedere aflevering van The Walking Dead miljoenen keren is gedownload.

Illegaal downloaden: niet alleen om geld te besparen

Dat grote series zo vaak illegaal gedownload worden is natuurlijk vervelend voor de televisiezenders, maar dat is deels hun eigen schuld. In de top 10 vinden we namelijk vooral series die niet overal ter wereld gemakkelijk te bereiken zijn. Veel kijkers zijn best bereid om te betalen, maar als die optie er niet is moeten ze haast wel op zoek naar illegale manieren om te bingen. Het is dan ook geen toeval dat er geen Netflix series in de top 10 staan.

De top 10 vaakst illegaal gedownloade series van 2018

  1. The Walking Dead
  2. The Flash
  3. The Big Bang Theory
  4. Vikings
  5. Titans
  6. Arrow
  7. Supernatural
  8. Westworld
  9. DC’s Legends of Tomorrow
  10. Suits

Pssst. Zoek je zelf een plek om series minder legaal binnen te halen? Klik dan hier voor 7 werkende alternatieven voor The Pirate Bay.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Torrenfreak

Reageer op artikel:
The Walking Dead stoot Game of Thrones van de troon, maar is daar niet blij mee
Sluiten