Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 17 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze supercharged V8 ZR1 is met afstand de bruutste Corvette ooit gebouwd

Wij Europeanen hebben een voorliefde voor stijlvolle auto’s. Strakke lijnen, mooie rondingen en enigszins ingetogen. Onze vrienden aan de andere kant van de grote plas denken daar toch vaak anders over. In hun ogen draait het allemaal om bigger, better and stronger. Laten we eerlijk zijn, deze benadering heeft ook zo zijn charme. De nieuwe Corvette V8 ZR1 is daarvan het bewijs.

In 2009 kwam de Corvette ZR1 voor het eerst op de markt en was bedoeld om te laten zien tot wat Chevrolet in staat is. Sindsdien zijn er verschillende versies verschenen. Elk jaar werd hij steeds krachtiger en ditmaal gaan echt alle remmen los. De Corvette C7 ZR1 is namelijk de krachtigste bolide die ooit van de fabrieksband van Chevrolet is komen rollen.

Van binnen en van buiten een waar beest

Dat is ook wat hij uitstraalt. Geen Italiaans design of een een tijdloos Duits ontwerp, maar een ongekend agressief uiterlijk. Een enorme power bulge op de motorkap, flinke luchthappers, een gigantische spoiler en het nodige carbon. Dit zijn flinke veranderingen ten opzichte van de vorige versie en dat is ook met een reden. Al die luchtinlaten en de extra downforce is namelijk hard nodig om wat onder het uiterlijk schuilgaat in bedwang te houden.

De ZR1 ziet er namelijk niet alleen monsterlijk uit, hij kan ook brullen als een beest. Onder deze felle buitenlaag ligt namelijk een 6.2 liter V8 met supercharger. Als je deze krachtbron voorziet van brandstof en lucht, krijg je daar 755 pk en een ongekend koppel van 969 Nm voor terug. Om dit vermogen over te brengen op je wielen kun je kiezen uit een handgeschakelde zevenbak of een achttraps automaat met flippers.

We hebben lang moeten wachten op een nieuwe ZR1, maar deze Corvette is absoluut het wachten waard. Dit is het schoolvoorbeeld van wat een muscle car moet zijn. Agressief en extreem krachtig. Zelfs als liefhebber van Europese auto’s kun je niet anders dan met ontzag naar dit beest kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze supercharged V8 ZR1 is met afstand de bruutste Corvette ooit gebouwd
Sluiten