Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 26 feb 2018

Wat een carrièreswitch! Usain Bolt gaat profvoetballer worden

Snelheid is in het moderne voetbal een machtig wapen. Neymar, Ronaldo, Aubameyang, Valencia en zo gaat de lijst met sprintkanonen nog wel even door. Stuk voor stuk spelers die in luttele seconden het halve veld over sprinten. Toch gaan zij het straks allemaal afleggen tegen een man die een wel hele bijzondere carrièreswitch gaat maken: Usain Bolt.

De Jamaicaanse sprinter kennen we natuurlijk allemaal als de snelste man ter wereld. Hij is wereldrecordhouder op de honderd en tweehonderd meter, veelvoudig wereldkampioen en trots eigenaar van acht gouden Olympische medailles. De 31-jarige bliksemschigt is nu al één van de grootste atleten ooit, maar Usain Bolt wil meer.

Usain Bolt de voetballiefhebber

Het is geen geheim dat de The Lightning Bolt een groot liefhebber is van voetbal. Hij is een die-hard fan van Manchester United en zou het liefste ook zelf op het gras staan. Met zijn snelheid kan Usain zeker van waarde zijn voor een elftal en daarom mocht hij in het verleden zelfs op stage komen bij Borussia Dortmund.

Tot een contract kwam het uiteindelijk niet, maar Usain Bolt is niet het type dat zomaar opgeeft. De sprinter wil nog steeds zijn droom waarmaken en dat lijkt nu ook echt te gaan gebeuren. Via Twitter maakte hij namelijk bekend dat hij zijn handtekening heeft gezet onder een contract. Bij welke club hij straks tegen het leder aan gaat trappen, maakt hij morgen bekend.

Bij welke club gaat hij voetballen?

Of het om een echte voetbalclub gaat is dus nog niet bekend. Het zou dus nog steeds een reclamestunt kunnen zijn. Wij hopen in ieder geval dat hij echt zijn kans gaat krijgen bij een club. Naar eigen zeggen kan Usain Bolt het profvoetbal aan, dus dat willen we graag met onze eigen ogen gaan zien.

Onlangs woonde Usain Bolt nog een training van Mamelodi Sundowns bij of was hij daar misschien om een contract te tekenen? We weten het morgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat een carrièreswitch! Usain Bolt gaat profvoetballer worden
Sluiten