De nieuwe update voor WhatsApp brengt orde in al je groepsgesprekken

Thomas Aalderink 16 mei 2018 Media

Je hebt soms van die dagen dat je telefoon constant roodgloeiend staat. Je bent nog geen vijf minuten met iets anders bezig en je hebt 238 nieuwe berichten verdeeld over zestien gesprekken. Vervolgens moet je alle groepsgesprekken doorspitten om te zien of er nog iets belangrijks voor jou tussen staat. Niet heel praktisch en daarom gaat WhatsApp daar wat aan doen.

Op dit moment is de berichtendienst bezig met het uitrollen van een nieuwe functie genaamd Catch Up. De titel dekt de lading uitstekend, want dat is precies wat deze functie doet. Hij zorgt ervoor dat je snel weer helemaal bij bent. Een waardevolle toevoeging. Vooral als je in veel en met name grote WhatsApp groepen zit.

Nieuwe functie WhatsApp

De Catch Up functie vind je rechts onderin wanneer je een groep opent waarin je nog ongelezen berichten hebt. Hier vind je de knop met twee pijltjes die je meteen naar het laatste berichten in de groep brengt. Daarboven staat nu ook een knop met een ‘@’ daarop. Wanneer je hierop drukt, laat WhatsApp de berichten in het groepsgesprek zien die voor jou belangrijk zijn.

WhatsApp

Dit zijn de berichten waarin je door middel van een apenstaartje genoemd bent of de berichten die een reactie zijn op een eerder bericht van jezelf. Zo hoef je niet meer door lappen tekst te scrollen om te zien of je nog iets belangrijks gemist hebt. Vooral in grote groepen gaat deze functie je absoluut tijd besparen.

Nog grotere groepsgesprekken

De Catch Up functie is een logische stap, want WhatsApp is druk bezig om de groepsgesprekken nog groter te maken. Op dit moment is er in een WhatsAppgroep plek voor 256 deelnemers, maar dit willen ze gaan opvoeren tot 4.096. Als dit daadwerkelijk gaat gebeuren, is de Catch Up functie een absolute must. Met dezelfde reden heeft WhatsApp ook de groepsbeheerders meer rechten gegeven. Benieuwd op welke manier de groepsbaas meer macht heeft? Klik dan hier.

Catch Up wordt op dit moment uitgerold voor zowel iOS als Android.

VentureBeat

Reageer op artikel:
De nieuwe update voor WhatsApp brengt orde in al je groepsgesprekken
Sluiten