Redactie
Redactie Life 7 mrt 2018

Bier spa’s – jawel – het bestaat echt

Bier is, zeer waarschijnlijk vanaf het eerste glas vloeibaar goud dat werd geschonken, mateloos populair. Bier heeft echter nooit een bijzonder chique imago gehad maar dat begint steeds meer te veranderen. Naast alle speciaalbieren, craft beers en biercafés die momenteel populariteit genieten, wordt bier ook op andere manieren vermarkt. De nieuwste trend: de bier spa.

Iedereen is het er over eens: bier is goed voor de huid. Dat er nog geen enkele wetenschappelijke studie is die deze claim onderschrijft, maakt niet uit. Bier is hot en hip en dus kun je dit vermarkten. Is dat erg? Niet per se. Een bier spa klinkt namelijk best interessant. Stel je eens voor: je wordt verwelkomd met een heerlijk glas koud getapt bier, wordt gebodywrapped in kruiden en hop, je voeten worden gemasseerd in hop- en moutolie en als klap op de vuurpijl mag je even een half uurtje ontspannen in een bierbad.

Het klinkt belachelijk maar is toch op steeds meer plekken realiteit. Onder andere in Praag (Tsjechië), Harrachov (Tsjechië), Olomouch (Tsjechië, zien wij een trend hier?) Karlovy Vary (jawel, Tsjechië), Neuzelle (Duitsland), Franking (Oostenrijk) en Oregon (Amerika) zijn ‘bier spa’s’ onlangs uit de grond geschoten.

[Fotografie: Travelaway.me]

Reageer op artikel:
Bier spa’s – jawel – het bestaat echt
Sluiten