Dominick Vietor
Dominick Vietor Hebbedingen 1 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze unieke outdoor gear scoor je hoog in de bergen

Wat is als outdoor-liefhebber nou toffer dan een unieke collectors item scoren, gedragen door een topatleet? Dat dachten ze bij The North Face ook, en dus opende het merk een pop-up store met unieke items op een wel heel toffe locatie.

Dat alles ter ere van de opening van de eerste The North Face-winkel, meer dan vijftig jaar geleden. Onder de naam The Pinnacle Project veilt het Amerikaanse outdoormerk vijf kledingsstukken en drie tassen, elk met een uniek verhaal. De opbrengsten gaan naar een project dat de lokale bergnatuur steunt.

Hoog in de bergen staat een hutje

Lokaal wil in dit geval zeggen de Italiaanse Dolomieten. Dat is ook de lokatie van de pop-up store waar alle spullen tentoongesteld zijn. Op bijna 2100 meter tussen de machtige rotswanden van het Val San Nicolò. Liefhebbers moeten een hike van zo’n twee uur overwinnen om deze zogenaamde Athlete Archives te kunnen bewonderen.

The North Face Pinnacle Project

 

Wie deze tocht doorstaat wordt niet alleen getrakteerd op een aantal unieke stukken outdoor gear. De ligging van de store staat ook garant voor een prachtig uitzicht én een blik op de avonturiers die de omliggende wanden beklimmen. Alleen dat is al de moeite van de hike waard.

Vijf unieke jassen

In de winkel hangen vijf jassen, allemaal met een uniek verhaal. Ze zijn gedragen door topatleten als Alex Honnold en Tamara Lunger tijdens belangrijke momenten in hun carrière. Honnold nam zijn Summit Series-donsjas mee op expeditie naar Antarctica, waar hij zoveel mogelijk toppen van het Wolf’s Jaw-massief beklom. Lunger droeg haar jas op de flanken van de Nanga Parbat, een berg van meer dan achtduizend meter. Zo zijn er nog drie jassen, allemaal met hun eigen verhaal.

Drie unieke tassen

Snowboarder Xavier de le Rue en klimmers David Göttler en James Pearson doen eveneens mee aan het project. Alledrie brachten ze een tas in die mee is geweest op een expeditie of moeilijke beklimming. De le Rue ging bijvoorbeeld met zijn duffel op expeditie naar exotische plaatsen als Antarctica, Alaska en Spitsbergen.

Op de speciale site van The North Face kun je alle gear uitgebreid bekijken en de bijbehorende verhalen lezen. Wie geen zin of tijd heeft om naar Italië te reizen, kan op die site ook vanuit zijn luie stoel een bod uitbrengen op de gear.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze unieke outdoor gear scoor je hoog in de bergen
Sluiten