Wisselende reacties op eerste aflevering Undercover seizoen 2

Gisteravond ging Undercover seizoen 2 in première. Aflevering 1 van de Belgisch-Nederlandse Netflix Original zit erop en de eerste reacties zijn wisselend. Recensies zijn nog niet te vinden, op Rotten Tomatoes is het nog stil. Maar de reacties op Twitter geven een aardig beeld. Een eerlijke compilatie.

!!!Dit bericht bevat spoilers!!!

Wat voor de eerste aflevering vooral opviel, was dat Undercover seizoen 2 op Netflix om 21.45 uur in première ging, terwijl je op de Belgische zender één al om 20.35 uur kon kijken. Dat terzijde: er vond direct een schokkende gebeurtenis plaats en de eerste reacties zijn wisselend.

Undercover seizoen 2

Undercover 2 speelt zich een paar jaar na het eerste af. Kim (Anna Drijver) is niet meer werkzaam als undercoveragent en werkt inmiddels als onderzoeksjournalist. Bob (Tom Waes) werkt nog wel bij de politie. De twee treffen elkaar na lange tijd als Kim iets op het spoor heeft. Drugshandel lijkt in het nieuwe hoofdstuk plaats te hebben gemaakt voor internationale illegale wapenhandel. Ondertussen heeft XTC-handelaar Ferry Bouman (Frank Lammers) vanuit de gevangenis de echte namen van de undercoveragenten weten te bemachtigen.

Positieve reacties

Op Twitter zijn de reacties op de eerste aflevering van Undercover seizoen 2 grofweg verdeeld in twee kampen. Overwegend zijn de reacties, voortbordurend op het razend populaire eerste seizoen van de Netflix Original, enthousiast.

Onbegrip rond dood Kim (Anna Drijver) en kritiek op tijdstip Netflix

Maar er ontstond ook teleurstelling tijdens de eerste aflevering van het tweede seizoen. Vooral vanwege de (vermeende) dood van Kim, het personage van hoofdrolspeler Anna Drijver, kreeg Netflix de wind van voren. Ook was er kritiek op het plot van Undercover 2. Daarbij liepen sommige reageerders misschien wat op de zaken voortuit. Verder waren veel kijkers het ook niet eens met het tijdstip en de frequentie van de afleveringen.

Onze mening

Persoonlijk vonden we de eerste aflevering lekker en vernieuwend. Juist verfrissend dat het plot zich toespitst op een ander circuit en dat er niet geleund wordt op het succes van seizoen 1. Tom Waes neemt het tweede seizoen van Undercover direct weer bij de hand, er heerst een constante spanning, het decor is origineel en er valt nog veel te raden. Na aflevering 1 wil je direct door, maar stiekem is het wel prettig dat Netflix het bingewatchen ons ontneemt.

🎬 Check ook: Interview: ‘Na Ferry Bouwman lijkt een rol als schurk in James Bond me wel wat

Reageer op artikel:
Wisselende reacties op eerste aflevering Undercover seizoen 2
Sluiten