Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Undercover op Netflix slaat nergens op’, aldus drugsbaas Janus van W.

In Nederland en België is de Netflix-serie Undercover een ware hit, ook in andere landen wordt de serie veel gestreamd. De serie gaat over drugsbaas Ferry Bouman (Frank Lammers), een personage dat gebaseerd is op Janus van W., een van de grootste XTC-handelaren van Europa. Extra interessant om te weten wat hij van de serie vindt. Het Belgische Humo vroeg het hem.

Janus van W. over Netflix-serie Undercover

Om met de deur in huis te vallen: Janus van W. vindt dat de Netflix-serie Undercover ‘nergens op slaat’. “Ik heb de serie bekeken. Aanvankelijk kon ik er om lachen. Maar het slaat allemaal nergens op. Zo praten ze in de serie Tilburgs, wij zijn van Eindhoven”, aldus de drugshandelaar in Humo.

Janus van W. heeft inderdaad zijn roots in een woonwagenkamp in Eindhoven en ontpopte zich tot een van de grootste drugshandelaren van ons continent. Hij woonde in Eindhoven, had een villa buiten de stad, maar trok zich regelmatig terug in een huisje op camping Parelstrand, de camping die tevens als decor diende voor het eerste seizoen van Undercover. Tot zo ver klopt de serie, maar voor de rest is de Netflix-serie lachwekkend volgens de échte Ferry Bouman.

‘Ik wist direct dat het agenten waren’

“Ik heb nog nooit iemand doodgeschoten en ik heb geen enkel XTC-lab gehad. Ik koop spul, verkoop het en transporteer het. Ik ben een handelaar”, vervolgt Janus van W. tegen Humo. Wel waren er net als in Netflix-serie Undercover undercoveragenten in het spel, maar die zorgden er volgens de drugsbaas niet voor dat hij in 2009 in de cel terechtkwam. “Wel had ik een bron bij de opsporingsdiensten, die me vertelden over de undercoveractie. Dat spelletje speelde ik gewoon mee. Toen die twee op de camping kwamen, wist ik direct dat het agenten waren.”

Undercover | Official Trailer [HD] | Netflix

One of the largest ecstasy producers in the world, Ferry Bouman, lives a charmed life in his villa on the Dutch-Belgian border. But things start to change when two undercover agents move into his territory, attempt to infiltrate Bouman’s life and shut down his network.

De drugshandelaar vertelt dat hij verlinkt is door de getuigenis van een van zijn bendeleden. Volgens bewoners van de camping woonde deze man, een inmiddels overleden Eindhovenaar, in het huisje naast Janus van W, die hem zelf een van zijn beste vrienden noemt. “Ik vertrouwde hem volledig. Voor de arrestaties had hij een deal gesloten en alles over mij verklapt, onder druk van justitie en om zijn eigen hachje te redden. Als beloning mocht hij alles houden wat hij had en wat hij bij mij had verdiend.” Het lijkt erop dat in Undercover het personage Dennis de Vries (Huub Smit) hierop gebaseerd is.

* Janus van W. werd in 2011 veroordeeld tot 10 jaar celstraf, maar kwam in 2015 vervroegd vrij. Nu leeft hij ondergedoken, op aanraden van de politie.

Undercover seizoen 2

Dichtbij de realiteit of niet, Undercover is een grote hit op Netflix. Er komt dan ook een tweede seizoen, waar geheim agent Bob Lemmens (Tom Waes) zich gaat mengen in de illegale wapenhandel tussen Syrië en België. Ondertussen doet Ferry Bouman er vanuit de gevangenis alles aan om de undercoveragenten op te sporen die hem erbij gelapt hebben. Lees hier meer over Undercover seizoen 2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Undercover op Netflix slaat nergens op’, aldus drugsbaas Janus van W.
Sluiten