Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 21 mrt 2019

Nederlandse Netflix serie over de Pablo Escobar van het zuiden wint prestigieuze prijs in Amerika

De Nederlands-Vlaamse co-productie Undercover, de politiereeks met Anna Drijver, is goed ontvangen in het buitenland. In Amerika won de serie die momenteel op het Belgische Eén wordt uitgezonden, de juryprijs voor beste serie op het Cinequest Film Festival. Dat is goed nieuws voor ons, want hij komt binnenkort ook naar Netflix

Met de prijs komt een droom uit voor Tom Waes: “Ik ben zo blij met deze prijs; erkenning uit de States, het walhalla van de tv-wereld, is een ongelofelijke eer. We merkten ook dit keer weer dat het publiek mee was met het verhaal en de humor en dat de reacties in de zaal top waren. Dat doet echt deugd. Ik kan alleen maar hopen dat de reacties op Netflix net zo lovend zullen zijn.”

Internationale erkenning voor Undercover

Tom waes is niet de enige die moeite heeft om zijn blijdschap te onderdrukken. Olivier Goris, netmanager van Eén, reageert al net zo euforisch. “Schitterend dat Undercover de juryprijs voor beste serie op het Cinequest Festival in Californië binnenhaalt. De internationale erkenning die we steeds vaker krijgen voor de programma’s van Eén, is een groot compliment voor de geweldige programmamakers die Eén zo sterk maken. Dat Taboe en Over Water ook genomineerd waren in Californië maakt het nog indrukwekkender.”

De serie Undercover won de prijs nadat de jury ook de andere inzendingen had beoordeeld. Zo waren onder andere The Blackout uit Rusland, M uit Argentinië en Joe All Alone uit het Verenigd Koninkrijk serieuze kandidaten voor de titel.

Ontmoet Ferry Bouwman, de Pablo Escobar van het zuiden. Undercover, vanaf 3 mei op Netflix.

Eén van de grootste XTC-producenten in de wereld, Ferry Bouman, heeft een fijn leven in zijn villa op een campingterrein op de grens van België en Nederland. Dit comfortabele bestaan verandert echter drastisch wanneer twee undercover agenten Bouman’s territorium betreden, proberen zijn leven te infiltreren en zijn netwerk op te rollen.

Gevaarlijke missie

Het Cinequest Film Festival is een van de meest toonaangevende festivals in Amerika. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaats vindt in San José, de hoofdstad van Silicon Valley. Het festival biedt gelegenheid aan nieuwe, opkomende talenten en is inmiddels aanbeland bij de 29ste editie. De serie Undercover was eerder al in de prijzen gevallen op het Duitse Seriencamp Festival waar het de publieksprijs in de wacht sleepte.

Undercover op Netflix

In de serie staan Tom Waes en Anna Drijver centraal. Deze twee agenten krijgen opdracht om te infiltreren in de criminele organisatie van de Nederlandse XTC-producent Ferry Bouman (gespeeld door Frank Lammers). Wekelijks kijken er ongeveer 1.300.00 Vlamingen naar de reeks. Benieuwd wanneer Undercover op Netflix te zien is? Klik dan hier.

Het Laatste Nieuws

Reageer op artikel:
Nederlandse Netflix serie over de Pablo Escobar van het zuiden wint prestigieuze prijs in Amerika
Sluiten