Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 9 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Under Armour onthult fancy ruimtepak Virgin Galactic

Het Amerikaanse sportkledingmerk Under Armour heeft het ruimtepak gemaakt voor de eerste commerciële ruimtereis van Virgin Galactic. Het pak is nu gepresenteerd en gaat waarschijnlijk deze maand de ruimte al in.

“Ons doel was een ​​pak waarin piloten zich zelfverzekerd voelen, zonder afgeleid te zijn. Zo ontwerpen we ook kleding voor onze atleten, die tevens moeten presenteren onder druk. Het ontwerpproces was een fascinerende reis in een voor ons nieuwe wereld”, aldus Randall Harward van Under Armour.

Het Under Armour-ruimtepak van Virgin Galactic

Het ruimtepak is uitgevoerd in royal blue (koningsblauw) en beschikt over zwarte vlakken boven de voeten, onder de armen en aan de zijden van het lichaam. Op de borst prijkt een vleugelembleem, zoals je dat gewend bent bij piloten. Op de arm zijn de logo’s van Under Armour en Virgin Galactic samengevoegd.

under armour, virgin galactic, ruimtepak, piloten

Voor de basislaag van het ruimtepak is gebruik gemaakt van een hoogwaardige gebreide stof, die speciaal door Under Armour is ontwikkeld. De stof heet UA Intelliknit en zorgt voor de ultieme vocht- en temperatuurbeheer.

G-krachten en zwaartekracht

Een ander belangrijk materiaal is UA Clone. Dit is een gepatenteerd auxetisch materiaal dat zich naar de vorm van het lichaam vormt en zich aanpast aan G-krachten en zwaartekracht. Dit materiaal wordt gebruikt op de belangrijke knelpunten van het Virgin Galactic-pak.

De gepatenteerde HOVR-demping van Under Armour zit verwerkt in onder meer de schouder- en nekpanelen, om G-krachten te weerstaan en demping te bieden op het moment dat de piloten op hun plaats worden gehouden bij gewichtloosheid. Zo bestaat het pak uit nog meer hoogwaardige materialen, waarover je hier meer leest.

Schoenen

Under Armour heeft ook speciale schoenen ontwikkeld voor de piloten van Virgin Galactic. Hiervoor is inspiratie gehaald uit schoenen die Formule 1-coureurs dragen. Ook de schoenen beschikken over het materiaal dat zich aanpast aan de omstandigheden, waardoor ze niet knellen door meer druk. Op de inlegzool staat ‘We Stand on the Shoulders of Giants’ te lezen, een beroemd citaat van Isaac Newton.

under armour, virgin galactic, ruimtepak, schoenen

Hoofdpiloot Dave Mackay en piloot CJ Sturckow zullen ruimtepakken en -schoenen van Under Armour dragen tijdens toekomstige vluchten van Virgin Galactic, waaronder de eerste commerciële ruimtevlucht. De eerste ruimtemissie staat gepland op 11 december 2020. Bekijk hier het ruimtepak van de ‘toeristen’.

🚀 Check hier fancy ruimtepak waarmee SpaceX astronauten de ruimte in stuurt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Under Armour onthult fancy ruimtepak Virgin Galactic
Sluiten