Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 7 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

UMBRO doet weer mee met vier nieuwe 90’s sneakers

Als er één merk jaren 90 ademt, dan is het UMBRO. We zien het merk uit Manchester alweer een tijdje terug in het straatbeeld, net als het Italiaanse Kappa, maar echt coole sneakers bleven tot nu toe achterwege. De gloednieuwe ARP-collectie, bestaande uit vier remakes van sneakers uit de 90’s, brengt daar verandering in.

ARP-collectie: 90’s sneakers

De ARP-collectie (voluit Archive Research Project) bestaat uit in totaal veertien soorten, onderverdeeld in vier modellen. Allemaal dad sneakers, zoals dat tegenwoordig heet. Ons doet het vooral denken aan onze sportleraar op de middelbare school of badmeester in de jaren 90. Maar we draven door in onze fantasie. Check de vier nieuwe modellen van Umbro hieronder. Ze zijn per model verkrijgbaar in meerdere kleurcombinaties. Onze favoriet is de Runner Sneaker. Scrol naar beneden voor verkoopinformatie.

Umbro Neptune

Umbro Runner Sneaker

Umbro Bumpy Sneaker

Umbro Expert Max Sneaker

The Drug King Gangster Netflix

Alle kleuren en prijzen check je hier.

The #UmbroBumpy is back for Spring Summer ’19, in fresh new colours. Grab yours now, while stocks last on umbro.co.uk . . . . . #sneakers #sneakerheads #solecollector #soleonfire #nicekicks #streetwear #streetstyle #basementapproved #nicekicks #igsneakercommunity #fashion #sneakerholics #sneakerfiend #kickstagram #walklikeus #peepmysneaks #flykicks

8,284 Likes, 40 Comments – Umbro (@umbro) on Instagram: “The #UmbroBumpy is back for Spring Summer ’19, in fresh new colours. Grab yours now, while stocks…”

Meer Dad Sneakers

Al sinds 2018 zijn ze hot en in 2019 vallen ze nog steeds als rijpe appelen van de bomen. Het zijn grote sportschoenen die je vader vroeger droeg tijdens het grasmaaien. De ugly sneaker trend is terug te zien bij eigenlijk alle merken. Zo doet Nike met de Nike Air Max 95 en de Nike Air Max 97 (voor zowel mannen als vrouwen) een behoorlijke duit in het zakje. Ook Reebok, Adidas, New Balance en Puma komen met schoenen op de markt. Bekijk hier een overzicht ter inspiratie.

umbro, arp, dad sneakers, 90s, jaren 90

Naast dad sneakers zoals de ARP-collectie van Umbro, is canvas een andere trend die we in 2019 ineens vaak tegenkomen. Ideale trend. Niet alleen omdat het er cool uitziet, maar sneakers van canvas zijn ook ideaal tegen zweetvoeten. Bekijk hier onze top 6 van 2019, met de door Childish Gambino ontworpen schoenen voor Adidas als meest unieke paar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
UMBRO doet weer mee met vier nieuwe 90’s sneakers
Sluiten