Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 3 mrt 2020

Ultieme stationwagen: dit is de allerdikste Audi RS6 die mogelijk is

We durven inmiddels wel met zekerheid te zeggen dat Manners-lezers groot fan zijn van de Audi RS6. Volledig terecht, want deze Duitse stationwagen heeft alles wat een moderne man zich maar kan wensen. Ongekend veel vermogen, genoeg ruimte en een bruut uiterlijk. Een stationwagen kan eigenlijk niet dikker dan de Audi RS6. En dat bedoelen we in dit geval letterlijk. Hoe dat zit, leggen onze vrienden van Autovisie uit.

Voor de nieuwe generatie Audi RS6 Avant is de autobouwer uit Ingolstadt op zoek gegaan naar de limiet. Niet alleen op het gebied van prestaties, maar ook fysiek. De nieuwe Audi RS6 Avant is namelijk letterlijk een dikke auto. Hij is een stuk gespierder dan zijn voorganger, en dat was ook al geen kleine jongen. Toch lijkt de voorlopige limiet nu bereikt.

De Audi RS6 kan letterlijk niet dikker

Een nog dikkere RS6 bouwen is namelijk technisch gezien niet mogelijk. Hoe dat precies zit, legt Sjoerd van Bilsen je uit. De gepassioneerde Autovisie-redacteur heeft voor zijn rubriek Sjoerd’s weetjes namelijk de Audi RS6 Avant onder een vergrootglas gelegd. Dit keer niet om het te hebben over de prestaties van deze monsterlijke stationwagen, maar over de extra brede carrosserie. Hoe dat precies zit, zie je in bovenstaande video.

Natuurlijk is niet alleen het uiterlijk dik, ook de motor die schuilgaat achter die stoere look is ongekend indrukkend. Onder de motorkap vinden we namelijk een 4,0-liter V8-biturbo TFSI-motor. Deze levert 600 pk en een koppel van 800 Newtonmeter.

Ongekende prestaties

Dankzij de quattro permanente vierwielaandrijving kun je optimaal gebruik maken van al dat vermogen. Zo schiet de Audi RS6 in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Tenzij je voor een meerprijs van 17.504 euro het RS Dynamic-pakket plus kiest. Dan kun je namelijk doortrappen tot 305 km/u. Als dit niet de ultieme stationwagen is, dan weten wij het ook niet meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Autovisie

Reageer op artikel:
Ultieme stationwagen: dit is de allerdikste Audi RS6 die mogelijk is
Sluiten