Funda droomhuis: ultieme loft-gevoel in een oude Amsterdamse kantine

Je hebt lofts in alle soorten en maten waar je heerlijk kunt wonen. Maar wat als je jezelf wil onderscheiden van de massa? Precies, je koopt deze gruwelijke loft in een voormalige kantine van de Koninklijke Stoomboot Maatschappij (KNSM) in Amsterdam. Wonen in unieke ruimte met een ongeëvenaard karakter. Het kan voor ‘slechts’ 1.295.000 euro, maar dan heb je ook wat.

Van kantine tot loft

Deze intens vette woonruimte van maar liefst 347 m2 is gelegen in een monumentale voormalige kantine op et KNSM-eiland. Het gebouw staat er al sinds begin 1962 en is tot 1979 een kantine voor scheepslui geweest. Nu zitten er al sinds 1991 acht dikke appartementen/ateliers in en is het officieel gesplitst.

Eerste verdieping

Het gebouw is een gemeentelijk monument dat stamt uit de naoorlogse scheepsvaartindustrie van Amsterdam. De officiële dienstingang van toen kan jouw voordeur van nu zijn. De loft is gelegen op de eerste verdieping, met een ruime woonkeuken aan het water en een gigantische ruimte die dienst kan doen als bijvoorbeeld atelier. Vanuit de keuken kun je door de openslaande deuren kijken voor een prachtig uitzicht over de haven. Ook het toilet is op deze verdieping gevestigd.

Tweede verdieping

De tweede verdieping is een geweldige ruimte waar het oude karakter van het pand bewaard is gebleven door het behoud van de oude spanten. Deze verdieping is momenteel ingedeeld  in vijf ruimtes, waaronder een slaapkamer en een badkamer. Al met al een prachtige woning, op 15 minuten fietsen van het centrum van Funda. Lijkt het je wat? Check het op Funda. Meer indrukwekkende huizen zien? Hou onze wekelijkse rubriek Manners Makelaars in de gaten om te achterhalen welke huizen nog meer te koop staan.

Specificaties

Vraagprijs: € 1.295.000 k.k.
Adres: Levantplein 15, 1019 MA te Amsterdam
Aantal kamers: 6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers: 1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen: Ligbad, douche en toilet
Aantal woonlagen: 2 woonlagen
Gelegen op: 1e woonlaag
Voorzieningen: Mechanische ventilatie, dakraam en TV kabel
Woonoppervlakte: 347 m²
Overige inpandige ruimte: 3 m²
Inhoud: 1.340 m³

Loft droomhuis funda Loft droomhuis funda Loft droomhuis funda Loft droomhuis funda Loft droomhuis funda Loft droomhuis funda Loft droomhuis funda Loft droomhuis funda Loft droomhuis funda
Reageer op artikel:
Funda droomhuis: ultieme loft-gevoel in een oude Amsterdamse kantine
Sluiten