Redactie
Redactie Life 6 jan 2017

UK gaat gevechtsvaartuigen uitrusten met laserwapens

Laserwapens op Engelse gevechtsvaartuigen (lucht, land en water) lijken door een subsidie van 30 miljoen dollar ineens een stuk realistischer te worden. Er werd al een tijd gespeculeerd over de spectaculaire gevechtswapens, maar de kogel – wat zeg ik – de laser is nu definitief door de kerk. Vanaf 2020 moeten de wapens in gebruik gaan.

De lasers worden onder andere ingezet om gevechtsdrones en raketten af te leiden dan wel te vernietigen. Hoewel de wapens tot dusver vooral in films als populair wapen werden gebruikt, zijn een aantal landen al geruime tijd aan het testen. Verschillende projecten faalden, tot een Amerikaans gevechtsschip het ding succesvol wist te gebruiken om een stuk of wat testobjecten op kleine bootjes te raken. Ook werd er een drone uit de lucht geschoten.

Tot 2020 worden de lasers verder getest op capaciteit in verschillende (weer)condities. De Engelse minister van defensie Harriet Baldwin had uiteraard nog wat grote woorden die ze kwijt wilde. ‘Engeland staat al lang bekend als een wereldleider in innovaties en het zijn dit soort uitvindingen die zorgen dat het zo blijft.’

Reageer op artikel:
UK gaat gevechtsvaartuigen uitrusten met laserwapens
Sluiten