Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 17 aug 2020

UFC-vechter Jairzinho Rozenstruik maakt indruk met beestachtige knock-out

In mei kwam er een einde aan de imposante reeks van Jairzinho Rozenstruik. De vechter uit Suriname verloor voor het eerst een officieel MMA gevecht. Al na 20 seconden liep Rozenstruik tegen een keiharde knock-out aan. Afgelopen weekend stond de 32-jarige reus weer in de UFC octagon om sportief revanche te nemen, en dat deed hij op beestachtige wijze.

De nummer zes in het zwaargewicht deed dit tegen niet de minste tegenstander. Jairzinho Rozenstruik stond namelijk tegenover Junior dos Santos. De 36-jarige Braziliaan stond, ondanks dat hij zijn laatste twee gevechten verloor, één plekje hoger op de UFC ranking dan Rozenstruik. Daarnaast was Dos Santos in het verleden (2012) al eens kampioen in het zwaargewicht.

Rozenstruik sloopt voormalig UFC-kampioen

Niet de minste tegenstander voor Jairzinho Rozenstruik om sportief revanche te nemen na zijn nederlaag tegen Francis Ngannou. Toch wist de Surinamer zijn elfde overwinning te boeken. Na een afwachtende eerste ronde sloeg Rozenstruik in de tweede ronde genadeloos hard toe. Voormalig UFC-kampioen Dos Santos wist niet wat hem overkwam.

Met zijn gevreesde wapen maakte Jairzinho een einde aan deze schaakpartij. Een linker vol op het gelaat was genoeg om de Braziliaan aan het wankelen te krijgen. Tijd om zich te herstellen kreeg hij vervolgens niet. Rozenstruik deelde direct nog een rechter uit en kreeg zo zijn tegenstander tegen de grond.

Beestachtige knock-out

In de UFC is dat niet genoeg om te winnen en dus dook Jairzinho Rozenstruik bovenop zijn tegenstander om er een einde aan te maken. Na een serie indrukwekkende en keiharde klappen zag de scheidsrechter dat dit gevecht klaar was. Hij greep in en dus kon Jairzinho opnieuw een beestachtige knock-out bijschrijven.

UFC record

Na deze overwinning kan Jairzinho Rozenstruik weer naar boven kijken en gaan jagen op een titelgevecht. Voordat dit zover is zal hij eerst nog een paar andere wedstrijden moeten winnen, bijvoorbeeld tegen Derrick Lewis. Deze man won vorige week met een indrukwekkende knock-out en pakte zo een indrukwekkend record in de UFC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
UFC-vechter Jairzinho Rozenstruik maakt indruk met beestachtige knock-out
Sluiten