Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 16 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

UFC-vechter loopt gebroken kaak op na mokerslag, knokt nog twee rondes door

Afgelopen weekend vond in Las Vegas UFC 245 plaats. Hier stonden drie titelgevechten op planning, waaronder die tussen Amanda Nunes en onze eigen Germaine de Randamie. De grote kraker van de avond ging tussen welterweight kampioen Kamaru Usman en Colby Covington. De uitdager wist de Nigeriaan niet van zijn riem te ontdoen, maar dat lag niet aan zijn incasseringsvermogen.

De Amerikaan stapte vol goede moed de octagon in. Logisch, want voor zijn laatste verliespartij in de UFC moeten we terug naar december 2015. Toen wist hij niet te ontkomen aan een wurggreep van Warlley Alves, maar vervolgens won hij zeven gevechten op rij. Dit deed hij meestal op jurybeslissing en dat laat wel zien wat voor type vechter hij is. Hij is bijna niet kapot te krijgen.

Covington vecht door met kaakbreuk

Tijdens UFC 245 werd duidelijk dat zelfs een gebroken kaak Colby Covington niet kan stoppen. In de derde ronde had hij de dekking even niet op orde en kreeg de rekening keihard gepresenteerd. Een enorme dreun van Usman belandde vol op de kaak van de uitdager. Een tik die flinke schade veroorzaakte, want na die ronde vertelde Covington zijn team dat hij bang was voor een kaakbreuk.

De aanwezige artsen zagen niet direct wat en liet hem doorvechten. Dat deed Covington ook en maakte het Kamaru Usman toch nog knap lastig. Uiteindelijk was dat alleen niet genoeg voor de titel, want de sloopkracht van de Nigeriaanse Kampioen bleek toch te veel. Met nog een minuut op de klok in de vijfde en laatste ronde werd een harde stoot met rechts Covington te veel.

Dokters bevestigen breuk

Na afloop van het gevecht stapte Covington in de auto naar het ziekenhuis en kreeg daar te horen dat wat hij al dacht, ook daadwerkelijk waar was. Er zat een scheur in zijn kaak. Het harde gevecht vind je hieronder.

Meer UFC 245 hoogtepunten

En als je dan toch gevechten aan het bekijken bent? Check dan ook de andere twee titelgevechten van de avond. Zo stond Max Holloway tegenover uitdager Alexander Volkanovski en probeerde de Nederlandse Germaine de Randamie de riem af te pakken van Amanda Nunes.

Germaine de Randamie laat UFC kampioene flink zweten

Zoals je hierboven kunt zien slaagde Germaine er niet in om Nunes te verslaan, maar ze verdient alsnog alle lof. Het is alweer een tijdje geleden dat we de onverslaanbare Amanda Nunes zo hebben zien zweten. Tegen de Utrechtse was de regerend kampioene de hele wedstrijd beter, maar ze had het op sommige momenten wel heel lastig. Daarom grote complimenten voor Germaine de Randamie.

Vind je de gebroken kaak van Covington wel meevallen? Check dan de horrorblessure die Alistair Overeem vorige week opliep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MMA Fighting

Reageer op artikel:
UFC-vechter loopt gebroken kaak op na mokerslag, knokt nog twee rondes door
Sluiten