Saved by the bell! UFC-vechter Ferguson ontsnapt aan bizarre armbreuk

Tony Ferguson staat bekend als één van de hardste vechters binnen de UFC. Uiteraard kunnen alle deelnemers wel tegen een stootje, maar El Cucuy spant toch wel echt de kroon. Zo bleek ook afgelopen weekend. Tegenstander Charles Oliveira trok bijna de arm van Fergusons romp, maar de Amerikaan gaf niet toe en overleefde ternauwernood de ronde.

Na zijn nederlaag tegen Justin Gaethje kwam er een einde aan een indrukwekkende reeks van twaalf overwinningen. Pijnlijk voor Tony Ferguson. Vooral omdat hij hierdoor een titelgevecht met Khabib Nurmagomedov misliep. El Cucuy viel terug in de rangorde en begon afgelopen weekend aan zijn weg terug naar de top. Dit ging bijna in de eerste ronde tegen Charles Oliveira al fout toen het gevecht naar de grond ging.

UFC-vechter ontsnapt aan armbreuk

Tony Ferguson is op zijn best wanneer hij beide benen staat en moest dus zien te overleven. Charles Oliveira won vijf van zijn laatste zeven UFC-gevechten met een submissie. In totaal staat hij zelfs op negentien submissies. Deze Braziliaan is op de grond bijna niet te verslaan, en ook tegen Ferguson leek hij een submissie-overwinning te gaan toevoegen aan zijn palmares.

Tony Ferguson was kansloos op de grond, maar wist enigszins eenvoudig te overleven. Althans, tot de laatste tien seconden. Een kleine opening was voor Charles Oliveira genoeg om de arm van zijn tegenstander te grijpen. Opeens lag Tony Ferguson in een zogenaamde arm bar. Deze greep kent twee mogelijke eindes. Het is aftikken of je arm breken. Maar in dit geval was er nog een derde optie, namelijk volhouden tot de ronde voorbij was.

Het moment dat UFC-vechter Tony Ferguson bijna zijn arm breekt:

Tony Ferguson verliest opnieuw

Zoals je in bovenstaande video kunt zien, komt de arm van Tony Ferguson akelig dichtbij het breekpunt. Zowel de elleboog, als de schouder staan letterlijk op knappen. UFC-baas Dana White liet in een interview na afloop weten dat tien van de tien vechters in deze situatie zouden aftikken. Iedereen dus, behave Tony Ferguson. De Amerikaan liet opnieuw zien dat niemand zoveel kan incasseren als hij.

Helaas is overleven alleen niet genoeg om een UFC-gevecht te winnen. Tony Ferguson kwam ook de volgende twee rondes door, maar slaagde er niet in om de jury te overtuigen. Charles Oliveira domineerde en werd terecht verkozen tot winnaar. De Braziliaan had vervolgens direct een boodschap voor Dana White en dat is dat hij nu voor een riem wil vechten.

Titelgevecht tegen Conor McGregor

Op dit moment is Khabib Nurmagomedov de titelhouder in het lichtgewicht, maar zoals je ongetwijfeld zult weten, is hij met pensioen. Er gaat binnenkort dus een gevecht komen voor deze openstaande titel, en er zijn een aantal vechters die hier kans op maken. Uiteraard staat Khabib’s laatste tegenstander Justin Gaethje op de lijst. Hij is momenteel de nummer twee en verdient een kans op de UFC-titel. Mogelijk komt zijn tegenstander uit het gevecht tussen Poirier en McGregor. Zij zijn respectievelijk de nummers twee en vier op de ranglijst en staan op 24 januari tegenover elkaar.

Lees ook: Video: The Mountain krijgt lesje MMA van Nederlandse legende

Reageer op artikel:
Saved by the bell! UFC-vechter Ferguson ontsnapt aan bizarre armbreuk
Sluiten