UFC-scheids laat martelgang te lang doorgaan en moet vrezen voor baan

Afgelopen weekend werd er niet alleen gevoetbald en geracet, maar ook geknokt. UFC 251 vond plaats in Abu Dhabi en er stonden maar liefst drie titelgevechten op de kaart. De eerste van de avond ging tussen Petr Yan en Jose Aldo. Een intens gevecht waar nog lang over nagepraat werd, en dat had vooral met de scheidsrechter te maken.

Het was een titelgevecht zonder kampioen. De koning van de bantam gewichtsklasse, Henry Cejudo, maakte eerder bekend zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Als regerend kampioen nam hij afscheid van de UFC en dus kwam er een plekje vrij. Petr Yan en Jose Aldo, die ooit in 13 seconden van Conor McGregor verloor, mochten gaan strijden om de vrijgekomen titel.

Petr Yan sloopt Jose Aldo

Op basis van de ranglijst was Petr Yan de favoriet. Hij begon dit UFC titelgevecht als nummer drie van de ranking. Jose Aldo was op de zesde plek te vinden, maar heeft wel veel meer ervaring dan zijn tegenstander. Toch bleek al snel dat dit niet genoeg ging zijn om een kampioensriem binnen te halen. Petr Yan controleerde het gevecht en kwam uiteindelijk ook als winnaar uit de bus.

Daar moest hij wel hard voor werken, want Jose Aldo is een hele taaie. Pas diep in de vijfde en laatste ronde wist Petr Yan zijn titel veilig te stellen. Dat het zo lang duurde had niet alleen met de strijdbaarheid van Jose Aldo te maken, maar ook met de scheidsrechter. Leon Roberts liet het UFC-gevecht veel te lang doorgaan en werd na afloop overladen met kritiek.

UFC scheidsrechter moet vrezen voor zijn baan

Zoals je hier kunt zien, viel de beslissing vroeg in de vijfde ronde. Met een fraaie combinatie sloeg Petr Yan keihard toe. Vervolgens ging het gevecht naar de grond en was het overleven voor Jose Aldo. De voormalig UFC-kampioen probeerde wel te ontsnappen, maar dat bleek al snel een kansloze missie. Petr Yan had volledige controle en het leek een kwestie van tijd voordat de scheidsrechter zou ingrijpen. Alleen dat gebeurde niet.

Scheidsrechter Leon Roberts keek toe hoe Jose Aldo compleet gesloopt werd door Petr Yan. Het was voor iedereen duidelijk dat het klaar was, behalve voor de scheidsrechter. Dit kwam hem op de nodige kritiek te staan. Vooral op Twitter werd de UFC-scheidsrechter niet gespaard. ‘Stop The Fight’ was zelfs nog even trending.

Niet de eerste keer

De kritiek bleef aanhouden en ook UFC baas Dana White was niet blij met zijn scheidsrechter. In een reactie liet hij weten dat ze eens goed naar de scheidsrechters en jury moeten kijken. Dit zou nog wel eens slecht kunnen gaan aflopen voor Leon Roberts. Begin 2018 werd al eerder een scheidsrechter ontslagen die een gevecht veel te lang liet doorgaan.

Reageer op artikel:
UFC-scheids laat martelgang te lang doorgaan en moet vrezen voor baan
Sluiten