Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 8 februari 2018

Bekende UFC-scheidsrechter laat gevecht absurd lang doorgaan en verliest zijn baan

Het maakt niet uit om welke sport het gaat, scheidsrechter zijn is een zware en vaak ondankbare taak. Je kunt het gewoon bijna niet goed doen. Zeker in de vechtsport niet, want waar ligt de grens en wanneer grijp je in? De leidsman is ook nog eens verantwoordelijk voor het welzijn van de vechters en om die reden ligt UFC-scheidsrechter Mario Yamasaki nu flink onder vuur

Hij was afgelopen weekend de aangewezen man om het gevecht tussen Priscila Cachoeira en Valentina Shevchenko te leiden. De Braziliaanse oud-vechter liet het gevecht veel te lang doorgaan en wordt nu overladen met kritiek. Als het aan grote baas Dana White ligt, zet deze man zelfs nooit meer in de stap in de octagon.

Eenzijdige slooppartij

Iedereen kon zien dat de in UFC debuterende Priscila Cachoeira totaal kansloos was. Haar ervaren tegenstandster Valentina Shevchenko wist precies de zwakke punten van haar opponente te vinden, waardoor het gevecht binnen no-time veranderde in een eenzijdige slooppartij.

Mario Yamasaki grijpt niet in bij UFC gevecht en verliest baan

In dit soort gevallen is het aan de scheidsrechter om de vechter tegen zichzelf in bescherming te nemen. Opgeven staat niet in het woordenboek van deze dames en aftikken doen ze alleen als het echt niet anders kan. Dat het uiteindelijk toch zo ver kwam dat ze moest aftikken omdat ze in een stevige wurggreep lag, was de schuld van Mario Yamasaki. Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd en je zult begrijpen waarom Dana White zo kwaad is.

Mario Yamasaki uit de UFC gezet

Uiteindelijk deelde Shevchenko in twee rondes 95 stoten uit, tegenover 2 van Cachoeira. Je hoeft geen vechtsportexpert te zijn om te begrijpen dat dit geen eerlijke strijd was. Na afloop verdedigde Mario Yamasaki zijn beslissing om niet in te grijpen door te zeggen dat hij Cachoeira een kans wilde geven om een strijder te zijn. Dit schoot volledig in het verkeerde keelgat bij Dana White.

Zie hieronder de rant van Dana White:

De opperbaas van UFC noemde zijn scheidsrechter een walgelijke idioot en maakte meteen bekend dat Mario Yamasaki nooit meer te zien gaat zijn binnen UFC. Een harde beslissing, maar wel één die volkomen begrijpelijk is. Als scheidsrechter moet je het welzijn van de vechters voorop zetten en Mario Yamasaki deed alles behalve dat.

Reageer op artikel:
Bekende UFC-scheidsrechter laat gevecht absurd lang doorgaan en verliest zijn baan
Sluiten