Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 8 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

UFC-record voor snelste knock out aan flarden door schedel splijtend knietje

Met zowel de ONE als de Bellator kampioensriem onder zijn arm kwam Ben Askren begin dit jaar binnen bij de UFC. Hij zou ook daar wel even de nieuwe kampioen worden. Met een Bulldog Choke in de eerste ronde tegen Robbie Lawler was de eerste stap gezet, maar afgelopen weekend maakte de Amerikaan kennis met de keiharde wetten van de UFC. Zijn tegenstander Jorge Masvidal bewees nog maar weer eens dat zelfs het kleinste foutje dodelijk kan zijn.

Vijf seconde stond er op de teller toen Ben Askren verslagen op de grond lag. Hij was het slachtoffer geworden van de snelste knock-out in de geschiedenis van de UFC. De Man uit Iowa wil records breken in de UFC, maar ongetwijfeld niet op deze manier. De worstelaar met een unieke stijl werd op pijnlijke wijze verslagen door een ware straatvechter. Jorge Masvidal is een man met veel ervaring die weet hoe je een worstelaar moet verslaan. Daar kwam Ben Askren dus snel achter.

Snelste UFC knock out ooit

Ben Askren verloor nog nooit een MMA-gevecht, maar liep zaterdagnacht tegen een snelle nederlaag aan. Knipper met je ogen en het is voorbij. De nummer vijf op de welterweight ranglijst duikt omlaag om zijn tegenstander naar de grond te krijgen, maar kreeg daar snel spijt van. Jorge Masvidal zag wat het plan van Askren was en counterde op spectaculaire wijze. De man uit Florida vloog met zijn knie het duel in een raakte de ONE en Bellator kampioen vol op zijn schedel.

Masvidal geen fan van Askren

Zoals je in bovenstaande video kunt zien, is het daarna meteen gedaan. Voor de zekerheid duikt Masvidal er bovenop om zeker te zijn van zijn zaak, maar die tikken zijn eigenlijk overbodig (al vond de UFC-vechter dat zelf niet). Ben Askren is al volledig out en krijgt dus ook niet mee dat zijn opponent hem nog even wat toeroept. Masvidal is namelijk absoluut geen fan van Askren. Hij praat te veel en dus wilde hij hem op z’n plek zetten. Nou, dat is prima gelukt. Onderstaand interview is nog eens een flinke trap na.

“I gave him what he deserved!” Jorge Masvidal speaks after knocking out Ben Askren in FIVE seconds

Jorge Masvidal spoke to Caroline Pearce (instagram.com/carolinepearce) about his record-breaking knock-out of Ben Askren, after he got the win within five seconds at #UFC239. Hit ‘Subscribe’ above to ensure you never miss a video from the BT Sport YouTube channel.

Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov

Benieuwd tegen wie Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov gaan vechten in de UFC? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Veronica TV

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
UFC-record voor snelste knock out aan flarden door schedel splijtend knietje
Sluiten