UFC Phoenix: twee vernietigende knock outs die je gezien moet hebben

Afgelopen weekend was de Talking Stick Resort Arena in Phoenix het strijdtoneel van een nieuwe editie van UFC Fight Night. Dit zijn de evenementen waar je als vechter moeten laten zien dat je klaar bent voor de echt grote evenementen. Belangrijk dus om je als vechter van je beste kant te laten zien. Nou, dat hebben Francis Ngannou en Luke Sanders zeker gedaan. Beiden wonnen met een overtuigende knock out.

We beginnen bij de spierbundel uit Frankrijk. Francis Ngannou leek eind 2017 hard op weg naar de titel in het zwaargewicht toen hij Alistair Overeem hard tegen het canvas beukte. Ngannou kreeg begin 2018 dan ook zijn kans op de titel, maar moest het afleggen tegen Stipe Miocic. Dat was zijn eerste nederlaag in de UFC en ook de tweede verliespartij liet niet lang op zich wachten. Een half jaar later bleek ook Derrick Lewis te sterk.

De terugkeer van Francis Ngannou

Een derde nederlaag op rij zou catastrofaal kunnen zijn voor The Predator. Zover kwam het gelukkig voor hem niet. Eind 2018 werd Curtis Blade binnen 45 seconden verslagen. Keiharde knock outs in de eerste ronde is waar hij bekend om staat en ook in Phoenix liet hij dat weer zien. 26 seconden had de Franse sloopkogel nodig om Cain Velasquez het licht uit de ogen te slaan. De beelden van de keiharde knock out vind je hieronder.

UFC on Twitter

WOW! @Francis_Ngannou gets it done in Arizona! #UFCPhoenix https://t.co/xGF4ziuAZA

Eerder op de avond had ook Luke Sanders laten zien hoe hard de UFC kan zijn. Hij nam het op tegen Renan Barão. Niet de minste tegenstander, want de Braziliaan was tussen 2012 en 2014 wereldkampioen in het bantamgewicht. Toch was Luke Sanders de favoriet, want Barão verloor vijf van zijn laatste zes gevechten. Dat is hij niet gewend, want in de 28 gevechten daarvoor verloor hij slechts twee keer.

Oud UFC kampioen opnieuw hard onderuit

Ook in 2019 kon Renan Barão het tij niet keren. In de eerste ronde bleef hij nog wel op de been, maar in ronde twee was het snel gedaan. Met een harde linker werkte Luke “Cool Hand” Sanders zijn tegenstander tegen de grond. Om zeker te zijn van zijn overwinning dook de Amerikaan bovenop zijn tegenstander. Wat volgde waren drie vernietigende mokerslagen en dus kon de scheidsrechter niet anders dan Sanders tot winnaar uitroepen. De beelden vind je hieronder.

UFC on Twitter

COOL HAND LUKE! WOW! #UFCPhoenix https://t.co/0QbDs8KNIR

Als je iemand knock out slaat ben je de grote held, behalve als je het doet op een manier die niet is toegestaan. Daar kan deze man die bij zijn debuut gediskwalificeerd werd, vanwege deze knock out, over meepraten.

BJ PennMMA Fighting

Reageer op artikel:
UFC Phoenix: twee vernietigende knock outs die je gezien moet hebben
Sluiten