UFC-vechter gediskwalificeerd bij zijn debuut vanwege deze brute knock out

In iedere sport is het belangrijk om een succesvol debuut te maken, maar dat geldt dubbel in de UFC. Een kansloze nederlaag in je eerste duel betekent dat je weer achteraan moet aansluiten. Je carrière kan zo al na één gevecht voorbij zijn. Je moet opvallen en dat is wat Greg Hardy ook deed. Zijn debuut is er zeker één om nooit te vergeten, maar helaas niet op de manier zoals hij dat gewild had.

Als je een beetje thuis bent in de wereld der Amerikaanse sporten, dan kan het zijn dat de naam Greg Hardy je bekend voorkomt. Voordat hij aan vechtsport begon was hij namelijk een American Football speler en dat deed hij niet onverdienstelijk. Hij speelde 75 wedstrijden verdeeld over zes seizoen op het allerhoogste niveau, de NFL. Dat deed hij voornamelijk in het shirt van de Carolina Panthers. Na vijf seizoen vertrok hij daar omdat hij zich buiten het veld niet kon gedragen.

Greg Hardy voor de UFC

Hij kreeg een tweede kans bij de Dallas Cowboys, maar na een seizoen werd hij ook daar weggestuurd. Greg Hardy liet zich vaak gaan op Twitter en zou een slechte invloed zijn op de jongere spelers. Zo kwam zijn carrière als American Football speler al vroeg ten einde en moest Greg Hardy op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond hij in 2016 in het MMA. Dat lag hem blijkbaar wel, want hij won zijn eerste drie amateurwedstrijden allemaal op knock out in de eerste ronde.

Greg Hardy in zijn American Football dagen:

Greg “Da Kraken” Hardy Highlights 2012-2013

Highlights of his great great season. Song: Greg Hardy – Goonies YES , he raps too !

In zijn eerste profwedstrijd versloeg hij een andere oud-American Footballspeler, Austen Lane. Ook hier had Greg aan één ronde genoeg om het gevecht in zijn voordeel te beslechten. Dat leverde hem een contract op bij de UFC. Bij zijn volgende twee prof-duels had hij ook aan één ronde genoeg om als winnaar uit de ring te stappen. Tussenstand: zes wedstrijden, zes knock outs in de eerste ronde.

Keihard knietje zorgt voor diskwalificatie

Greg Hardy heeft laten zien dat hij potentie heeft en kreeg afgelopen weekend zijn kans op het allerhoogste niveau. Tijdens UFC Fight Night: Cejudo vs. Dillashaw was het moment daar, maar tegen Allen Crowder liep hij tegen zijn eerste nederlaag aan. Niet omdat zijn opponent beter was, maar door een grote fout van zichzelf. Zie de beelden hieronder.

NFL Update on Twitter

Former NFL DE Greg Hardy was disqualified from his UFC debut tonight for delivering an illegal knee to the face. https://t.co/wweVKGbJUf

BK on Twitter

Greg Hardy just got DQ’d for this illegal knee to the head while his opponent is still on the mat. Dirty. #UFCBrooklyn https://t.co/FJ58N3FF8a

Hardy werd gediskwalificeerd vanwege bovenstaande overtreding. Het is in de UFC namelijk niet toegestaan om een knietje uit te delen wanneer je tegenstander op de grond ligt. Een fout die hem de wedstrijd kostte. Deze harde overtreding werd meteen veroordeeld door de fans, maar volgens Hardy was het geen opzet. Hij zat in het moment en gaf de schuld aan zijn onervarenheid.

Geen opzet, maar een gebrek aan ervaring

“Hij probeerde op te staan. Ik probeerde mijn knietje goed te timen zoals Donald Cerrone dat wel eens gedaan heeft, maar was te snel. Ik dacht de juiste keuze te maken, maar dat was het overduidelijk niet. Ik heb het verpest. Mijn excuses aan Crowder en de fans,” aldus Greg Hardy. Laten we hopen dat de Amerikaan nog een herkansing krijgt, want hij heeft in de voorgaande zes wedstrijden zeker laten zien dat hij potentie heeft.

Benieuwd hoe een geslaagd debuut in de UFC er wel uit ziet? Klik dan hier.

Complex

Reageer op artikel:
UFC-vechter gediskwalificeerd bij zijn debuut vanwege deze brute knock out
Sluiten