UFC maakt duidelijk hoe lang Conor McGregor nog heeft om zijn titel te verdedigen

Op 12 november 2016 schreef Conor McGregor geschiedenis. Op die dag versloeg hij Eddie Alvarez en werd hij de eerste UFC-vechter die gelijktijdig twee titels in handen kreeg. Lang kon hij daar niet van genieten, want nog geen twee weken later moest hij zijn featherweight-titel inleveren. Nu, ruim een jaar later, dreigt hij ook zijn lightweight-titel zonder slag of stoot kwijt te raken.

De Ierse kemphaan en UFC liggen al een tijdje in de clinch. Conor McGregor wil na zijn boksavontuur best terugkeren in de octagon, maar alleen als de vechtsportorganisatie aan zijn torenhoge eisen wil voldoen. UFC lijkt hier niet akkoord mee te willen gaan en probeert nu op een andere manier de druk op hun ster te verhogen. Als hij niet snel terugkeert, kan hij zijn riem inleveren.

Als Conor niet voor maart wil vechten, zullen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson het tegen elkaar gaan opnemen voor de titel. Niet de interim-titel

De keuze van de UFC is goed te begrijpen. Deze beslissing hebben ze namelijk niet alleen gemaakt om Conor McGregor terug te krijgen naar UFC, maar ook om de lightweight-divisie weer geloofwaardig maken. Al meer dan een jaar is er geen titelgevecht meer geweest, omdat de kampioen zijn zakken aan het vullen was in de boksring. Dit maakte zich zo niet populair bij de andere vechters in deze divisie. Zij willen een eerlijke kans op de titel en niet strijden om een interim-titel.

Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson

Zeker na de overtuigende overwinning van Khabib Nurmagomedov op Edson Barboza neemt de onrust toe. Deze vechter uit Dagestan, die 25 partijen heeft gewonnen en nog nooit verloor, verdient een eerlijke kans op de titel. Datzelfde geldt ook voor Tony Ferguson. De huidige interim-kampioen heeft het recht om het tegen McGregor op te nemen en te laten zien dat hij de echte kampioen is. Het is dus tijd voor actie in de top van de lightweight-divisie.

Dana White tijdens een persconferentie voorafgaande aan het gevecht tussen Tony Ferguson en Kevin Lee. Getty Images / Zuffa LLC

Dat begrijpt ook Dana White. De grote baas van UFC wil snel duidelijkheid geven en stelt een ultimatum voor de Ier. “Ik denk niet dat hij (Conor McGregor, red.) nog voor augustus wil vechten. Als hij wil wachten tot augustus of september, betekent dit dat de riem bijna twee jaar lang niet verdedigd is. Dat kunnen we niet laten gebeuren.”

UFC moet verder

Duidelijk taal, maar dat betekent niet dat UFC haar grootste ster geen eerlijke kans wil geven. “Als Conor wel rond maart wil vechten, kunnen we eerst een gevecht doen tussen Khabib (Nurmagomedov) en Tony (Ferguson). De winnaar van dat gevecht mag tegen Conor vechten voor de titel. Als Conor dat niet wil, zal het het gevecht tussen Khabib en Tony voor de titel zijn en niet meer voor de interim titel”, aldus White.

De baas van UFC laat hiermee zien dat ze Conor McGregor het liefste zouden zien terugzien in de octagon, maar niet ten koste van de de geloofwaardigheid van UFC. Als het moet zal de organisatie haar grootste kampioen ontdoen van de titel. UFC moet verder, met of zonder Conor McGregor.

Reageer op artikel:
UFC maakt duidelijk hoe lang Conor McGregor nog heeft om zijn titel te verdedigen
Sluiten