UFC comeback van Conor McGregor op losse schroeven

Een maand geleden onthulde Conor McGregor zijn grootse plannen voor 2020. De Ier wil de UFC weer gaan domineren en kondigde op 24 oktober aan dat zijn wederopstanding in januari van start zal gaan. Donald Cerrone zou in Las Vegas de eerste horde worden die The Notorious moet gaan nemen op zijn weg terug naar de top. Nu blijkt dat dit waarschijnlijk niet gaat gebeuren.

Het liefste was Conor McGregor nog dit jaar in actie gekomen, maar dat zit er niet. De UFC heeft dit jaar nog twee evenementen op de kalender staan. Eerst UFC on ESPN 7, waar onder andere Alistair Overeem het gaat opnemen tegen de Surinamer Jairzinho Rozenstruik, en later UFC 245. UFC on ESPN is een te klein event voor de comeback van McGregor en de fightcard van UFC 245 is met drie titelgevechten (waaronder Germaine de Randamie tegen Amanda Nunes) al goed gevuld.

Geen plek voor Conor McGregor in januari

2019 ging ‘em dus niet meer worden, maar de UFC leek zo vriendelijk om mee te werken aan een comeback in januari. Conor McGregor zou op 18 januari in Las Vegas weer in de octagon stappen. Donald Cerrone zou benaderd zijn om als opponent aan te treden. Sinds die aankondiging houden we de UFC website nauwlettend in de gaten, maar daar zien we nu iets opmerkelijks.

Conor McGregor announces January 18 for UFC return fight; eyeing Diaz & Khabib rematches in 2020

SHOP THE MAC LIFE BMF SHIRT COLLECTION: http://bit.ly/MacLifeBMF VISIT: http://www.themaclife.com FOLLOW: http://instagram.com/themaclifeofficial FOLLOW: https://twitter.com/Maclifeofficial LIKE: http://facebook.com/themaclife

De UFC heeft het eerste pay-per-view evenement van 2020 aangekondigd, namelijk UFC 246. Deze gaat alleen niet plaatsvinden in januari, maar op 9 februari. Ook is niet de T-Mobile Arena in las Vegas het strijdtoneel, maar gaan we naar het Toyota Center in Houston, Texas. Hoewel de gevechten nog aangekondigd moeten worden, lijkt het niet aannemelijk dat Conor McGregor hier aanwezig zal zijn. Althans, niet om zelf te vechten.

Wat gaat de UFC doen?

Er staat verder maar één UFC event op de planning in januari, namelijk UFC Fight Night in Raleigh, North Carolina. Hiervan is de Main Card inmiddels al goed gevuld. Daarnaast is dit een relatief klein evenement en lijkt het uitgesloten dat Conor McGregor hier zal gaan vechten. De kans dat de UFC alsnog een speciaal evenement organiseert voor The Notorious is aannemelijker.

Of dat gaat gebeuren is afwachten en anders zal Conor McGregor zijn plannen misschien moeten aanpassen. De Ier wil in 2020 drie keer de octagon in. Dat is ambitieus en misschien wel onmogelijk nu zijn eerste gevecht minimaal een maand opgeschoven lijkt te worden

Sportbible

Reageer op artikel:
UFC comeback van Conor McGregor op losse schroeven
Sluiten