Bizar! UFC-vechter Donald Cerrone snuit zijn neus en schakelt zo zichzelf uit

Sinds het spraakmakende gevecht tussen Khabib en McGregor was het lange tijd rustig in de top van de UFC lightweight divisie. Er werd veel gespeculeerd, maar in de octagon bleef het rustig. Afgelopen weekend kwam daar verandering in. Tony Ferguson loert al lange tijd op een gevecht tegen Khabib en de titel, maar vooral door blessures kwam dat er nog niet van. Tijdens UFC 238 liet de Amerikaan opnieuw zien waarom hij recht heeft op een titelgevecht, maar de manier waarop hij won, was nogal bijzonder.

Tony Ferguson won zijn twaalfde UFC-gevecht op rij namelijk door een grote fout van zijn tegenstander Donald Cerrone. Ceronne had het in de eerste twee rondes zwaar te verduren tegen zijn landgenoot. Ferguson ging niet voor de knock-out, maar nam de tijd om zijn tegenstander te slopen. Dat lukte prima, want aan het einde van de tweede ronde zag het gezicht van Cerrone er niet bepaald best uit. Vooral de neus van de Amerikaan was flink bewerkt. Tijdens het vechten werd al duidelijk dat de UFC-legende daar behoorlijk last van had. Meerdere malen voelde hij aan zijn neus.

UFC-vechter Donald Cerrone leert pijnlijke les

Deze bleek gebroken en er is één ding wat je dan absoluut niet moet doen: je neus snuiten. De behoefte om dit te doen is logisch, want je wilt vrij kunnen ademhalen. Cerrone deed dit dus toch en binnen enkele seconden zwelde zij oog zo ver op dat hij niets meer kon zien. Zoals je kunt zien in onderstaande video schrikt hij er zelf behoorlijk van. Vervolgens besloot de dokter dat hij niet verder kon.

Hieronder zie je het moment waarop Donald Cerrone zijn neus snuit:

Het gehele gevecht zien? Klik dan hier. Zeker de moeite waard.

Een domper voor beide UFC-vechters die er tot dat punt een prachtig gevecht van hadden gemaakt. Na afloop lieten ze dan ook weten dat ze het zonde vonden dat dit gevecht zo moest eindigen. Of het gevecht in de derde ronde een andere winnaar zou hebben gekregen, lijkt niet het geval. Tony Ferguson domineerde het UFC-gevecht grotendeels en leek op weg naar een overwinning. Toch weet je dat in MMA nooit zeker, want één goede klap kan genoeg zijn.

Who’s next: Khabib Nurmagomedov of Conor McGregor?

Tony Ferguson heeft in ieder geval weer laten zien dat hij een titelgevecht verdient. Dit lijkt dan ook een logisch vervolg. Tegen wie dat gaat zijn, is nog even afwachten. In september staan de huidige kampioen Khabib Nurmagomedov en de interim kampioen Dustin Poirier tegenover elkaar. En Conor McGregor dan? Wat zijn status is, lees je hier.

MMA Junkie

Reageer op artikel:
Bizar! UFC-vechter Donald Cerrone snuit zijn neus en schakelt zo zichzelf uit
Sluiten