UFC vechter wint fantastisch gevecht met meest bizarre elleboogstoot ooit

Dat de elleboog een machtig wapen is in de wereld van de MMA wisten we natuurlijk al. Zo zagen we vorige week deze kaak verpletterende elleboogstoot voorbij komen en afgelopen weekend was het weer raak. Het UFC gevecht tussen Rodríguez en Sung Jung eindigde met een snoeiharde elleboog, maar daar was wel wat bijzonders mee aan de hand.

We hebben de video meerdere malen moeten bekijken om te zien wat er precies gebeurde. In de slotseconden van het gevecht leek Rodríguez de verdediging te zoeken als antwoord op een laatste offensief van Korean Zombie, maar koos opeens toch de aanval. De 26-jarige Mexicaan met de bijnaam El Pantera deed zijn naam eer aan, want een kat in het nauw maakt nu eenmaal rare sprongen.

Bizarre afloop UFC gevecht

Zoals je in onderstaande video kunt zien, deelt hij vanuit het niets achterlangs een elleboogstoot uit. Dit moet haast wel instinct zijn geweest, want we geloven niet dat je hierop traint. Chan Sung Jung zag hem in ieder geval niet aankomen en werd vol geraakt. Een tik die het einde betekende, want de voormalig featherweight kampioen ging meteen gestrekt. Vervelend voor de Koreaan, want hij stond voor en de jury had hem waarschijnlijk tot winnaar gekroond.

UFC on Twitter

HOW DO YOU LAND THIS?!?!?!?! OH MY @PanteraUFC!!! #UFCDenver https://t.co/CJx9dMpg0h

El Pantera was natuurlijk ongekend blij met zijn overwinning, vooral omdat hij eigenlijk niet eens zou vechten vanavond. De bedoeling was dat Korean Zombie het zou openen tegen een andere voormalige featherweight kampioen, Frankie Edgar. De huidige nummer drie moest helaas afzeggen vanwege een blessure. Hierdoor kreeg Rodríguez een kans en die greep hij met beide handen, of eigenlijk met een elleboog, aan.

Voor alle hoogtepunten van dit bloederige gevecht, klik je hier. Zeker de moeite waard!

Nog een dikke elleboog knock-out

Dankzij deze overwinning komt de vechter uit Mexico op 12-2 en gaat hij ongetwijfeld opschuiven in de ranking. Hij staat nog vijftiende, maar zal nu zeker in de buurt gaan komen van de top tien. Allemaal dankzij deze bizarre elleboogstoot. Of dit ook de knock-out van het jaar gaat worden, durven we niet te zeggen. Deze keiharde spinning elbow van vorige week was namelijk ook wel heel erg bruut. Het slachtoffer werd toen zelfs op een brancard de octagon uitgedragen.

Maxim

Reageer op artikel:
UFC vechter wint fantastisch gevecht met meest bizarre elleboogstoot ooit
Sluiten