UFC bevestigt: McGregor vs. Khabib rematch mogelijk al in april

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat Khabib Nurmagomedov zijn titel verdedigde tegen Conor McGregor. Een gevecht om nooit te vergeten, al was dat vooral vanwege wat er na afloop gebeurde. Zelden zagen we twee vechters in de octagon die zo’n grote hekel aan elkaar hebben. Eén gevecht is dan ook niet genoeg om deze strijd te beslissen en een rematch lijkt onontkomelijk. Mogelijk al in 2020.

Op dit moment hebben beide heren geen plekje vrij in hun agenda. Vooral Conor McGregor heeft een druk jaar voor de boeg. De Ier begint deze maand tegen Donald Cerrone en heeft aangegeven later in 2020 nog twee keer te willen vechten. Tegen wie is nog niet bekend, maar er zijn genoeg interessante kandidaten. Vooral Masvidal en Diaz (die vorig jaar al tegenover elkaar stonden) worden regelmatig genoemd, maar natuurlijk is ook Khabib Nurmagomedov een mogelijkheid.

McGregor vs. Khabib Part II

De kampioen uit Dagestan heeft zelf al regelmatig laten weten niet zo’n behoefte te hebben aan een rematch. Nurmagomedov is van mening dat het overduidelijk is dat hij de betere vechter is en gaat liever met iemand anders de octagon in. Toch kan het zijn dat een rematch tussen beide kemphanen wel gewoon gaat gebeuren. Mogelijk al op 18 april in Brooklyn.

Op dit moment zijn Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson de headliner voor dat evenement, maar Conor McGregor loert toe vanaf de zijlijn. UFC-baas Dana White heeft namelijk bekendgemaakt dat The Notorious op standby staat voor dit gevecht. Mocht Khabib of Ferguson niet kunnen vechten? Dan wordt Conor McGregor ingevlogen om tegenstand te bieden tegen de man die wel beschikbaar is.

Vijfmaal scheepsrecht

Maar hoe groot is de kans dat één van de twee gaat afzeggen? Nou, groter dan je misschien denkt. Khabib vs Ferguson heeft namelijk al vier keer eerder op de planning gestaan, maar ging telkens niet door. Twee keer raakte Ferguson geblesseerd, één keer was Khabib niet fit genoeg om te vechten en in 2017 voldeed de Rus niet aan het afgesproken gewicht.

Hoe dan ook een top gevecht

Laten we hopen dat vijf keer scheepsrecht is, want dit is het enige echte titelgevecht. Beide heren zijn al tijden ongeslagen en hebben het meeste recht om te strijden om die gouden riem. Mocht het toch weer niet lukken, dan is het in ieder geval geruststellend om te weten dat Conor McGregor klaar staat. We krijgen op 18 april dus bijna zeker een top gevecht.

BJ Penn

Reageer op artikel:
UFC bevestigt: McGregor vs. Khabib rematch mogelijk al in april
Sluiten