UFC 226 was legendarisch en we hebben alle hoogtepunten voor je op een rijtje gezet

Afgelopen weekend was de T-Mobile Arena in Las Vegas het strijdtoneel van UFC 226. Met een titelgevecht in de zwaarste gewichtsklasse waren de verwachtingen hooggespannen, maar dat het zo’n spektakel zou gaan worden had niemand verwacht. Zowel in de ring, als daarbuiten gebeurde genoeg om nog even op terug te kijken.

Het belangrijkste gevecht van de avond was natuurlijk de strijd om de riem in het zwaargewicht. Hierin nam de huidige kampioen Stipe Miocic het op tegen de man die op dit moment de titelhouder is in de light heavyweight divisie, Daniel Cormier. Het gebeurt niet vaak dat twee kampioenen het tegen elkaar opnemen en zeker niet van dit niveau. Beide heren staan namelijk al een tijdje aan de top en verdedigde hun riem meerder malen met succes.

Champion vs. champion

Daniel Cormier besloot dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij kwam aan in gewicht en mocht tijdens UFC 226 een gooi doen naar de titel in het zwaargewicht. Met succes, want al in de eerste ronde sloeg Daniel Cormier de titelverdediger tegen de grond. Na wat keihard ground and pound-werk greep de scheidsrechter in en kroonde de uitdager zichzelf tot kampioen in de zwaarste gewichtsklasse.

Een toch wel verrassende uitslag, maar toen moest het echte hoogtepunt nog komen. Daniel Cormier besloot meteen duidelijk te maken met wie hij nu de octagon in wil. De uitdaging was gericht aan een echte UFC-legende, namelijk niemand minder dan Brock Lesnar. De boomlange spierbundel was aanwezig tijdens UFC 226 en stapte meteen maar even de ring in en dat liep, zoals je hieronder kunt zien, bijna uit de hand.

Na het opstootje in de ring maakte UFC-baas Dana White bekend dat het gevecht tussen de 39-jarige Daniel Cormier en de één jaar oudere Brock Lesnar er zeker gaat komen. Wanneer deze titanenstrijd gaat plaatsvinden is nog onbekend, maar ga er maar vanuit dat het nog even gaat duren. Brock Lesnar stond namelijk in 2016 voor het laatste in de octagon.

De terugkeer van Brock Lesnar

De reden waarom hij al twee jaar niet meer geknokt heeft in de UFC heeft te maken met doping. De Amerikaan kwam een paar keer niet door een test heen en werd zo gedwongen om afscheid te nemen. Nu moet hij dus opnieuw langs bij de dopingautoriteiten om toegelaten te worden voor het gevecht. Laten we hopen dat dit goed gaat komen, want dan kunnen we ons gaan opmaken voor een werkelijk episch gevecht.

Het titelgevecht tussen Cormier en Miocic was het perfecte einde van een avond die ook wel wat dieptepunten kende. Vooral het voorlaatste gevecht viel tegen. Hierin namen zwaargewichten Derrick Lewis en Francis Ngannou het tegen elkaar op. Vooral laatstgenoemde voldeed totaal niet aan de verwachting. De talentvolle vechter was passief en deed geen enkele moeite om er een gevecht van de maken. Dat resulteerde niet alleen in een nederlaag, maar ook in boegeroep van het publiek en een boze Dana White.

Geen UFC succes voor Gökhan Saki

Voor de Nederlandse fans was er nog een domper op deze avond. Gökhan Saki kon het namelijk niet waarmaken tegen Khalil Rountree Jr. Na iets meer dan anderhalve minuut kreeg de Nederlander met Turkse roots een paar flinke klappen te verduren en ging vervolgens gestrekt. Toch wel een tegenvaller voor de man die vorige jaar nog zei dat hij in 2018 voor de titel wilde gaan. Die plannen moet hij dus nog even in de ijskast zetten.

Reageer op artikel:
UFC 226 was legendarisch en we hebben alle hoogtepunten voor je op een rijtje gezet
Sluiten