Chaos op Twitter: Elon Musk, Apple, Jeff Bezos en vele anderen gehackt

Toen Nederland zich gisteravond klaarmaakte om te gaan slapen, brak er paniek uit op Twitter. Meerdere toonaangevende Twitter-accounts waren het doelwit van een hackaanval. De officiële accounts van Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Apple en vele anderen werden gisteravond even voor 11 uur Nederlandse tijd overgenomen. Allen stuurden ze opeens een boodschap met dezelfde strekking.

De boodschap die verspreid werd was per account verschillend, maar de strekking was gelijk: stuur je bitcoins naar ons, en we storten het dubbele terug. Inmiddels zijn de berichten verwijderd. Mocht je deze tweets toch nog ergens tegenkomen, ga dan niet naar de link en stuur al helemaal geen bitcoins. Je wordt namelijk opgelicht.

Bitcoin-scammers hacken grote namen

Helaas was niet iedereen daarvan op de hoogte. Dat weten we zeker omdat iedere bitcoin-transactie publiek is. Zo leerde een simpel rekensommetje ons dat de hackers inmiddels al meer dan 100.000 euro buitgemaakt hebben. Hoeveel er precies is binnengehaald met deze scam is niet met 100% zekerheid te zeggen. Criminelen sturen namelijk vaak vooraf al een beetje geld naar een bitcoin-wallet om deze authentiek te laten lijken.

apple twitter hack
Apple. (Afbeelding: screenshot Twitter)
elon musk twitter hack
Elon Musk. (Afbeelding: screenshot Twitter)
jeff bezos twitter hack
Jeff Bezos. (Afbeelding: screenshot Twitter)
Uber. (Afbeelding: screenshot Twitter)

Blijkbaar lieten mensen zich toch misleiden omdat het bericht van een betrouwbare en grote partij of persoon kwam. Helaas wordt zo nog maar weer eens duidelijk dat iedereen het slachtoffer kan worden van een hack, zelfs Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Apple, Kanye West, Barack Obama, Joe Biden, Kim Kardashian, Floyd Mayweather en zelfs Geert Wilders.

Twitter werkt aan een oplossing

Ongeveer een uur na de hack maakte Twitter bekend op de hoogte te zijn van de hack. Wat er precies gebeurd is werd niet bekendgemaakt, maar volgens geruchten is een van de medewerkers van Twitter die toegang had tot een ‘user management panel’ gehackt. De hackers konden via dit account andere account zoals die van Elon Musk, Jeff Bezos en Apple overnemen.

Twitter geeft zelf aan dat ze druk bezig zijn om het achterdeurtje dicht te krijgen.

Reageer op artikel:
Chaos op Twitter: Elon Musk, Apple, Jeff Bezos en vele anderen gehackt
Sluiten