Twitter blokkeert het account van Elon Musk en de reden is nogal bijzonder

Elon Musk en Twitter hebben een nogal bijzondere relatie. Soms leidt deze tot een gigantische weddenschap of de lancering van een nieuw product, maar de uitwerking is niet altijd positief. Helaas willen de berichten van de oprichter van Tesla ook nog wel eens voor problemen zorgen. Zo kreeg hij het aan de stok met een reddingswerker en kreeg hij een gigantische boete voor deze tweet. Onlangs was het opnieuw raak en werd hij geblokkeerd.

Dat heeft er vooral mee te maken dat Elon Musk zijn Twitter account op een nogal bijzondere manier gebruikt. Veel bekende namen hebben een heuse strategie achter hun social media gebruik. Alles wordt gecheckt en op het juiste moment geplaatst. Er zit een idee en plan achter iedere Tweet. Bij Elon Musk is dat niet geval. Eigenlijk zien we precies het tegenovergestelde.

Elon Musk op Twitter

De baas van Tesla en SpaceX doet eigenlijk maar wat. Het ene moment reageert hij serieus op een nieuwe technologische ontwikkeling en het andere moment post hij een plaatje van een aap, probeert hij cryptocoins te verkopen of deelt hij zijn liefde voor anime. Hieronder vind je een greep uit zijn bijzondere Twitter werk.

Elon Musk on Twitter

Tomorrow brings a lemur

Elon Musk on Twitter

Twitter is Dark Souls of social media. Reddit is Bloodborne. Insta is Zelda.

Elon Musk on Twitter

i🖤anime

Elon Musk on Twitter

And I own a chibi Wolverine

Zijn berichten zijn zelfs zo afwijkend en bijzonder dat het ook Twitter zelf was opgevallen. Ze houden dit soort dingen goed in de gaten om hackers aan te pakken. Wanneer een gebruiker opeens allemaal verschillende en vreemde dingen gaat delen, betekent dit vaak dat deze persoon gehackt is. Twitter dacht dus dat er ingebroken was op het account van Elon Musk.

Tesla baas kan weer losgaan

Om het Zuid-Afrikaanse genie te behoeden, besloot Twitter om het account te blokkeren. Niet veel later kreeg Elon Musk zijn account terug toen bleek dat hij niet gehackt was, maar dat hij gewoon vreemde berichten de wereld in slingert. Gelukkig kon Elon Musk er zelf hard om lachen en kan hij inmiddels weer lekker zelf Twitteren.

Elon Musk on Twitter

Twitter thought I got hacked & locked my account haha

Bloomberg

Reageer op artikel:
Twitter blokkeert het account van Elon Musk en de reden is nogal bijzonder
Sluiten