Droom occasion: zeldzame Volvo P1800 E oldtimer uit 1972

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Ditmaal een tweedehands Volvo P1800 E uit 1971 die zijn tijd ver vooruit was. Heerlijke oldtimer.

Tweedehands Volvo P1800 E

Om jouw dag wat leuker te maken hebben we weer ons best gedaan om een dikke occasion van het internet af te plukken. Of beter gezegd: een klassieke oldtimer. En naar eigen zeggen is dat best goed gelukt. Op deze zonnige donderdag hebben we een klassieke Volvo P1800 E uit 1972 gevonden die er onder meer zijn lange neus futuristisch uitziet.

Tweedehands Volvo P1800 E uit 1972

Als wij vluchtig naar deze Zweedse auto zouden kijken, dan denken we eerder dat er een Amerikaanse bolide voor onze neus staat. Deze tweedehands Volvo heeft namelijk bijzonder strakke lijnen en stijlvolle rondingen wat hem een exclusieve uitstraling geeft. Het lijkt alsof de oldtimer niet uit 1972 komt, deze Volvo had zomaar in Back to the Future kunnen fungeren.

Goed onderhouden occasion

Vanaf de buitenkant ziet de tweedehands Volvo P1800 E er futuristisch uit, de binnenkant is totaal het tegenovergestelde. De oldtimer heeft een heerlijk simplistisch en historisch interieur. De Zweedse occasion heeft zwart lederen stoelen, een klassiek houten dashboard met heel veel meters, een oude radio en zelfs airco. Zo zit je zelfs met deze warme dagen lekker koel in je klassieker.

Sinds deze tweedehands Volvo sinds 1994 in Nederland bivakkeert, is hij professioneel gerestaureerd en altijd goed onderhouden. Zo is de motor met 132 pk goed bewaard gebleven en rijdt de tweedehands Volvo als een zonnetje. Voor een oldtimer rijdt hij zelfs subliem.

Klassieke oldtimer met een prijskaartje

De één vindt dat je een auto koopt, de ander noemt het een investering. Zoek je een klassieke oldtimer, dan kan hij zomaar meer geld waard worden. Dat is ook het geval met deze Volvo, er zijn namelijk maar 4.000 exemplaren van deze klasbak gemaakt, waardoor ze steeds zeldzamer worden. Mocht je interesse hebben, dan moet je 37.850 euro neer tikken. Meer informatie vind je hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: zeldzame Volvo P1800 E oldtimer uit 1972
Sluiten