Manners Occasions #26: tweedehands sportieve stationwagens onder de €10.000

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt. Deze staat vol staat met auto’s die jouw droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat jouw portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan jou daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Editie 26 staat, niet voor het eerst, in teken van de stationwagon. Dit type auto is ongekend populair en wij gingen op zoek naar goedkope, doch sportieve modellen. En dit keer even geen Audi, BMW of Mercedes

Manners Occasions #25: tweedehands auto’s onder de €5.000 voor de sportieve rijder

Volvo V70R – €7.950

De Volvo V70 is waarschijnlijk het bekendste model van de autobouwer uit Zweden. Een auto die vooral bekend staat als een solide en degelijke familie auto, tenzij je voor de V70R gaat. Deze sportieve versie met een 300 pk krachtige 2.5 liter turbomotor onder de motorkap verscheen tussen 2000 en 2008, maar verdween vervolgens weer. De reden: tegenvallende verkoopcijfers en Volvo wilde niet meedoen in de pk-strijd.

Hierdoor is de Volvo V70R niet gemakkelijk om te vinden op de tweedehands markt, maar ze zijn er zeker. Deze unieke versie van de iconische stationwagen heeft net dat beetje extra waar veel mannen naar zoeken. Op Autoscout24 vonden we deze krachtige Volvo V70R compleet met alle luxe die je nodig hebt. Cruise Control, elektrische stoelverstelling, lederen bekleding, schuifdak en ga maar door. Nadeel is dat hij behoorlijk wat kilometers op de teller heeft.

Chrysler 300C Touring 3.0 V6 HEMI – €8.999

Tussen de twee Zweedse deelnemers vinden we deze week een echte Amerikaan. De Chrysler 300C verscheen voor het eerste in 2004 en wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd. Dat echte Amerikaanse zie je vooral terug in met welke motor deze auto geleverd wordt. Zo beschikte de ‘lichtste’ versie van de 300C al over een 2.7 liter V6. We hebben hier dus te maken met een echte krachtpatser onder de stationwagens.

Ben je op zoek naar nog meer power? Dan kun je zelfs voor een 5.7 liter V8 gaan, maar dan sta je wel huilend te tanken. Daarom kun je beter gaan voor deze Chrysler 300C die we vonden op Autoscout24. Met zijn 3.0 V6 diesel is hij nog steeds niet zuinig. maar het verbruik is tenminste niet zo heftig als bij de V8. Verder is dit gewoon een hele krachtige en goed uitziende stationwagen vol luxe. Zo is hij uitgerust met Cruise Control, schuifdak, elektrische stoelverstelling en stoelverwarming.

Saab 9-5 Estate 2.3 T Aero Hirsch Performance – €9.500

We hebben zowaar een debutant in de Manners Occasions rubriek, want nog niet eerder namen we een Saab op in deze lijst. De eer gaat naar de 9-5 Estate. Dit is een station variant van de stijlvolle executive car die tussen 1997 en 2012 van de Zweedse fabrieksband rolde. Een volwaardige stationwagen met de nodige power die zelfs gebruikt werd door de Zweedse politie en dat is in dit geval geen slecht teken.

De modellen die na 2010 verschenen zijn nog best aan de prijs, maar als je wat verder terug gaat kun je ook nog hele fraaie versies vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Saab 9-5 Estate uit 2007? Hij is geïmporteerd uit Zweden en heeft door de jaren heen wat upgrades gehad, waaronder een uitlaatsysteem en onderstel van Hirsch. Hierdoor is het niet de goedkoopst 9-5 op de tweedehands automarkt, maar wel één van de weinige met 300 pk. Tel daar lederen bekleding, cruise control en sport remmen bovenop, en je hebt een rappe stationwagen vol luxe.

Meer tweedehands auto’s

Zit je droom stationwagen er niet tussen? Klik dan hier voor drie, iets duurdere, stationwagens of hier voor de beste stations van Audi.

Reageer op artikel:
Manners Occasions #26: tweedehands sportieve stationwagens onder de €10.000
Sluiten