Manners Occasions #39: sportieve tweedehands Porsches onder de 18K

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Editie 39 staat in het teken van Porsche en dan hebben we het niet over SUV’s of sedans, maar de echte sportieve Porsches.

Porsche Boxster 2.7 – €15.950

We beginnen met de welbekende en vooral hele sportieve tweezitter van Porsche: de Boxster. Deze auto verscheen voor het eerst in 1996 en werd ontwikkeld omdat er nogal wat kritiek was op zijn voorgangers. Deze hadden namelijk een voorin geplaatste motor en dan kan eigenlijk niet. Bij de Boxster lag het blok wel weer op de vertrouwde plek, namelijk in het midden van de auto. Een goede keuze als we de verkoopcijfers mogen geloven.

Als je een echte Porsche wil rijden, maar niet al te veel geld hebt, dan moet je bij de Boxster zijn. In verhouding met zijn grotere broers is hij een stuk goedkoper. Neem bijvoorbeeld deze Boxster die we vonden op Autoscout24. Hij is goed onderhouden en uitgerust met een 2.7 liter motor die 228 pk levert. Meer dan genoeg voor zo’n relatief lichte auto. Verder is deze Porsche Boxster goed voorzien in de luxe. Zo heeft hij Cruise Control, radio met MP3, stoelverwarming, elektrische ramen en lichtmetalen 18 inch velgen.

Porsche Cayman 2.7 – €16.750

Na de komst van de Boxster ontdekte Porsche dat er nog wat ontbrak. Het gat tussen de Boxster en de 911 moest gevuld worden en dat gebeurde in 2005. In dat jaar verscheen de eerste Porsche Cayman. Visueel lijkt hij sterk op de 911, maar in tegenstelling tot die auto ligt de motor niet op de achteras. Net als de Boxster heeft de Cayman een middenmotor. Je zou dus kunnen zeggen dat dit het coupé model van de Boxster is.

Op Autoscout24 vonden we deze hele fraaie Porsche Cayman uit 2008. In die tien jaar heeft hij iets meer dan negentig duizend kilometer gereden, dus daar kan nog wel wat bij. Hij is uitgerust met een pittig 2.7 liter blok die 245 trappelende paarden genereert. Zoals je kunt zien, ziet hij er nog zeer strak uit en is hij voorzien van lederen bekleding, stoelverwarming en Cruise Control. Hij komt alleen wel uit Engeland en dat betekent dat het stuur rechts zit. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Porsche 996 3.4 Coupé Carrera 4 – €17.300

Volgens vele liefhebbers is er maar één echte Porsche en dat is de 911. Om het ingewikkeld te maken heeft Porsche verschillende cijferaanduidingen voor deze iconische auto. Zo heb je de 993, 996, 997 en de meest recente versie luistert naar de naam 991. Het nummer mag dan iedere keer anders zijn, de auto is dat niet. Stuk voor stuk zijn het volbloed sportwagens van het allerhoogste niveau.

Tijdens onze zoektocht liepen we deze Porsche 996 op Autoscout24 tegen het lijf. Dit is de 911 die tussen 1997 en 2004 geproduceerd werd. Onder de motorkap van dit racemonster ligt een 3.4 liter motor. Deze levert 300 pk en is perfect onderhouden. De huidige eigenaar moet hem verkopen omdat hij alleen nog maar automaat kan rijden door een nieuwe knieprothese. Vervelend voor hem, maar een mooi kans voor ons. Voor deze hele dikke 996 hoef je namelijk maar 17.300 euro neer te leggen en dat is hij zeker waard.

Meer tweedehands auto’s

Heb je wél de behoefte aan meer snelheid in je leven, maar is een Porsche niet helemaal je ding? Klik dan hier voor betaalbare tweedehands Mercedes AMG-modellen, hier voor betaalbare M-Sport bolides van BMW of hier als je liever gaat voor een betaalbare S van Audi.

Reageer op artikel:
Manners Occasions #39: sportieve tweedehands Porsches onder de 18K
Sluiten