Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 27 september 2019

Droom occasion: tweedehands Renault Clio RS om betaalbaar in te racen

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag hebben we een betaalbare racewagen, een tweedehands Renault Clio RS uit 2015.

Tweedehands Renault Clio RS 1.6 uit 2015

We zouden allemaal wel een dikke Volkswagen Golf GTI voor de deur hebben staan, alleen is dat niet voor iedereen haalbaar. Die krengen hebben meestal een bizar hoog prijskaartje. Om je toch die race-ervaring te geven, hebben we vandaag een goedkopere optie voor je klaarstaan: een tweedehands Renault Clio RS voor die er qua prestatie zeker mag zijn.

Tweedehands Renault Clio RS occasion
Bron: Aalberts Supercars

Aan zijn looks ligt het niet. Je kan zien dat deze occasion de nodige upgrades heeft gekregen om te zorgen dat hij ook echt wat aan het vermogen heeft. Zo heeft de tweedehands Renault Clio RS een scherper design, dikkere bumpers, geblindeerde ramen, zwarte lichtmetalen velgen met rode remklauwen en een Fox sportuitlaat om hem subtiel te laten brullen.

Occasion met pit en een sportief interieur

Het interieur van de tweedehands Renault Clio RS is bescheiden, maar sportief. De Franse occasion beschikt over nette kuipstoelen, een lederen sportstuur en een uitgebreid R-link mediapakket, zodat je favoriete muziek lekker uit de boxen knalt. Om het af te maken, hebben de mannen van Renault gekozen voor de kleurencombinatie zwart-rood en dat staat deze Clio goed.

Onder de motorkap van de tweedehands Renault Clio RS ligt zijn ware sportieve innerlijk. Daar vind je een 1.6 liter vier cilinder met 200 pk. Hierdoor knalt de sportieve occasion in 6.7 seconden naar de 100 kilometer per uur en kan hij een topsnelheid bereiken van 230 kilometer per uur.


Bron: Aalberts Supercars

Prima prijs

De occasion uit 2015 is eigenlijk nog gloednieuw te noemen. Doordat hij pas 43.334 kilometers heeft gemaakt en altijd goed is onderhouden, ziet hij er nog als nieuw uit. Je betaalt 18.450 euro voor de tweedehands Renault Clio RS, al valt er natuurlijk nog te onderhandelen. Niet onwijs goedkoop, maar als je het vergelijkt met een Golf GTI is het een koopje. Interesse? De Clio staat te koop bij Aalberts Sportscars en meer informatie vind je hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: tweedehands Renault Clio RS om betaalbaar in te racen
Sluiten