Droom occasion: een beest van een Porsche, de 997 GT4S Coupé

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oke, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Porsche 997 GT4S Coupé

Uiteraard slaan we deze week de Porsche liefhebbers niet over. Natuurlijk zijn wij ook niet vies van de Duitse sportwagens en hebben we vandaag weer puik exemplaar gevonden! Dit maal hebben we een zwaar opgepompte 911 gevonden die is omgedoopt tot een Porsche 997 GT4S Coupé, een racemonster puur sang!

Een mysterieus zwarte bolide

De patser van een Porsche komt uit 2006 en is in dat jaar op wens van de eerste eigenaar zelf samengesteld! Het is dus een 911 met alles wat je maar wil, Optisch is het een GT3, technisch een Carrera 4S!

Dat de eerste eigenaar van de kleur zwart hield is wel duidelijk! Tijdens het samenstellen van de bolide koos hij voor de kleur ‘Basalt Black Metallic’ en dat is te zien. De Porsche is van zijn 19 inch licht metalen velgen, tot aan zijn sportieve spoiler helemaal zwart! het enige wat er echt uit springt zijn de rode remschijven.

Een sportief interieur met technische snufjes

Uiteraard had de eerste eigenaar ook bij het interieur een vinger in de pap. Zo beschikt de stoere Porsche 997 GT4S over zwarte sportstoelen, zwart sportstuur, rode gordels, schakelbare sportuitlaat, een eveneens door de fabriek geleverde middentunnel en console in zilvergijs.

Daarnaast heb je de beschikking over verschillende opties zoals automatische climat control, Porsche Active Suspension Management, stoelverwarming, cruise control, Parc Distance Control, Porsche Communication Management met DVD navigatie! Een stijlvol interieur wat vol zit met handige opties!

Een dikke boxer motor met heel veel pk’s

Zoals gewoonlijk ligt de motor niet voorin maar achterin. Wanneer je de achterklep omhoog gooit vind je een hele dikke 6 cilinder boxer motor met injectie die een kleine 355 pk onder zijn hoede heeft. De pijlsnelle Porsche zit binnen 5.2 seconden op de 100 km/h en heeft een topsnelheid van maar liefst 293 km/h! Kortom een beest van Porsche, zowel in performance als in zijn looks!

Niet schrikbarend duur

De meeste mensen zullen de bui alweer voelen hangen, een onbetaalbare Porsche…. Dat valt eigenlijk wel mee. De Porsche 977 GT4S uit 2006 heeft een bescheiden kilometerstand van 89.598 kilometers op zijn teller en kost je ‘maar’ 45.997,- euro! Goedkoop is die natuurlijk niet, maar we moeten zeggen dat we hem duurder hadden verwacht. Mocht je interesse hebben of gewoon meer foto’s willen zien, alle info vind je hier.

Meer toffe droom occasions zien? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: een beest van een Porsche, de 997 GT4S Coupé
Sluiten