Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 18 aug 2019

Droom occasion: Porsche 996 Carrera uit 1999 voor een zachte prijs

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag een tweedehands Porsche 996 Carrera 4 Coupe Tiptronic uit 1999.

Tweedehands Porsche 996 Carrera 4 Coupe Tiptronic

Wanneer we het over iconische auto’s hebben, kunnen we niet om de creaties van Porsche heen. De Duitse automaker maakt als sinds jaar en dag indrukwekkende bolides die qua design en performance altijd vooruitstrevend zijn. Alleen is een nieuwe Porsche 996 natuurlijk niet te betalen, daarom helpen wij een handje. Wij hebben een puike occasion gevonden. Een tweedehands Porsche 996 Carrera 4 uit 1999 die er goed uitziet en over een lage kilometerstand beschikt.

Tweedehands Porsche 996 Carrera 4, occasion
Bron: Witmer & Odijk

Deze occasion uit 1999 is volledig origineel en ziet er uit alsof die zojuist uit de fabriek is komen rollen. De zilveren lak en de herkenbare 18 “velgen van deze tweedehands Porsche 996 Carrera hebben geen zichtbare schade en de auto is goed onderhouden door de dealer en vorige eigenaar.

Iconische occasion met aardig wat power

Naast zijn strakke exterieur heeft het interieur van de tweedehands Porsche 996 alles meegekregen wat het nodig heeft. Zo is er een diep donkerblauw in leer uitgevoerd interieur, cruise control, boordcomputer, Porsche Stability Management en een Becker radio/cd speler met navigatie en afneembaar front. Om de occasion wat veiliger te maken zit er ABS en traction control op en heeft de occasion vierwielaandrijving.

Ondanks dat de tweedehands Porsche 996 Carrera al wat ouder is, liegen zijn prestaties er niet om. Zijn 6-cilinder boxer motor met injectie beschikt over 300 pk die je over de weg laat knallen. De Porsche 996 knalt binnen de 5,1 seconden naar de 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 280 kilometer per uur. Een klassiek racemonster.

Bron: Witmer & Odijk

Scherpe prijs

De prijs van de tweedehands Porsche 996 valt alles mee. Je betaalt namelijk maar 23.996 euro voor de occasion. Dat terwijl de tweedehands Porsche pas 137.000 kilometer heeft gelopen. Een eerlijke prijs voor een heerlijke auto. De bolide staat te koop bij Porsche specialist Witmer & Odijk en meer informatie over de auto vind je hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: Porsche 996 Carrera uit 1999 voor een zachte prijs
Sluiten