Wheels 29 nov 2018 Marlon Labrie

Droom occasion: badass Porsche 930 Turbo Coupé uit 1984

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oke, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

De Porsche 911, je houdt ervan of je vind het helemaal niet. De excentrieke bolides zijn al jaren een begrip op de weg en geliefd door vele raceliefhebbers. Toevallig op zoek naar een bijzonder exemplaar? Wij hebben een zeldzame Porsche 930 Turbo Coupé uit 1984 gevonden die er nog fantastisch uit ziet.

Porsche 930 Turbo Coupé

Deze mysterieuze Porsche doet ons een beetje denken aan de Batmobile en een beetje aan KITT (de auto van Michael Knight). De zwarte lak, zwarte velgen, de geblindeerde ramen en de spoiler geven deze badass batmobile Porsche een gave look.

De Duitse krachtpatser komt uit 1984 en is sinds 1989 in Nederland. De Porsche is zeer goed behandelend en er is nauwelijks mee gereden, er staat maar 72.000 kilometer op de teller en van binnen en van buiten ziet de auto er spiksplinternieuw uit!

Zoals we al zeiden ziet de Porsche er van binnen geweldig uit. De klassieke sportauto heeft prachtige en onbeschadigde leren stoelen en heeft een klassiek dashboard waar je eventueel een nieuwe radio in kan laten bouwen. Pure klasse met een ouderwetse simpel en degelijkheid!

Racemonster

Dat we de auto vergelijken met de Batmobile en KITT is niet heel erg gek. Deze auto heeft naast zijn looks ontzettend veel power. In de kofferbak ligt een heerlijke 6-cilinder met injectie en turbo met maar liefst 300 pk! De Porsche zit binnen de 5,5 seconden op de 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 278 km/h. Een ontzettend snelle bolide.

Porsche 930 Turbo Coupé
Porsche 930 Turbo Coupé
Porsche 930 Turbo Coupé
Porsche 930 Turbo Coupé
Porsche 930 Turbo Coupé
Porsche 930 Turbo Coupé

Wil je deze zeldzame bolide meenemen, dan ben je 99.950,- euro lichter. Dat is niet al te veel als je bedenkt dat de wagen in 2010 230.000,- euro koste. Mocht jij geïnteresseerd zijn of gewoon nog meer willen weten en zien van deze auto, dan moet je bij Witmer en Odijk zijn. Zij hebben hem in de showroom staan en hier vind je alle informatie over deze zeldzame en mysterieuze Porsche 930 Turbo Coupé uit 1984

Meer tweedehands auto’s

Misschien gaat dit hem qua prijs niet helemaal worden, maar misschien hebben we wat anders voor je. Voor alle andere toffe occasions kun je hier terecht bij onze wekelijkse rubriek Manners Occasions. Daar ga je zeker de tweedehands auto van je dromen vinden.

Reageer op artikel:
Droom occasion: badass Porsche 930 Turbo Coupé uit 1984
Sluiten