Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 25 aug 2019

Droom occasion: tweedehands Porsche 911 uit 1970 in perfecte staat

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag een dikke tweedehands Porsche 911 uit 1970.

De tweedehands Porsche 911 uit 1970

Een Porsche 911, wie wil er nu niet zo’n auto voor zijn deur hebben staan? Wij wel in ieder geval. Mocht je nog op zoek zijn naar een bijzonder gave 911 occasion, wij hebben er eentje gevonden. Een puntgave tweedehands Porsche 911 TC Coupé uit 1970 die in 2011 volledig is gerestaureerd, klassieker dan dit wordt het niet.

Tweedehands Porsche 911 occasion
Bron: Witmer & Odijk

Deze klassieke 911 uit 1970 heeft alles wat je hartje bekoelt. De iconische occasion heeft (uiteraard) een herkenbaar design dat gehuld is in een prachtige zilveren lak. Daarnaast pronkt het logo met bijpassende racestrepen op de zijkant en zitten er Fuchs velgen om de banden. Een ware parel.

Iconische occasion met nog altijd veel power

Het interieur van de occasion is even klassiek als de buitenkant van deze tweedehands Porsche 911. Je ploft neer in ouderwetse racestoelen en neemt een zwart sportstuur in je handen. Het dashboard heeft een uitgebreid scala aan 911 klokken voor de nodige nostalgie. Een compleet en sfeervol interieur.

Ondanks zijn leeftijd wordt deze tweedehands Porsche 911 nog steeds gezien als een volwaardige racer. De mannen van Porsche gaven de occasion in 1970 een zescilinder boxer motor met 125 pk, wat in combinatie met zijn lichte gewicht zorgt voor prima prestaties als het om snelheid gaat.

Bron: Witmar & Odijk

Dan nog de prijs

De iconische tweedehands Porsche 911 geven ze niet gratis weg. Je betaalt een kleine 82.911 euro. De occasion staat te koop bij Witmer & Odijk en meer informatie vind je hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: tweedehands Porsche 911 uit 1970 in perfecte staat
Sluiten