Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 21 sep 2019

Droom occasion: tweedehands Porsche 911 Carrera (1983) in topstaat

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag een tweedehands Porsche 911 Carrera die je terugneemt naar de jaren 80.

Tweedehands Porsche 911 Carrera Cabriolet uit 1983

Altijd al een klassieke Porsche op de oprit willen hebben, maar niet zo’n zin om meer dan 100K uit te geven? Dan hebben we vandaag heerlijke occasion voor je klaar staan. Deze in Amerika geleverde tweedehands Porsche 911 Carrera cabrio neemt je mee terug naar de jaren 80 en is toevallig op zoek naar een nieuw baasje.

Tweedehands Porsche 911 Carrera occasion
Bron: Gallery Aaldering

Deze volledig originele tweedehands Porsche 911 Carrera werd op 12 juli 1983 geleverd aan zijn eerste eigenaar in Amerika. In die 36 jaar tijd is de retro occasion niet gerestaureerd maar wel uitstekend onderhouden. Hierdoor zijn het plaatwerk, de witte lak en velgen goed gewaard gebleven en ziet de sneeuwwitte sportwagen er nog netjes uit.

Klassieke occasion met nog steeds een pittige motor

In de jaren tachtig bestonden dingen zoals ingebouwde navigatie, bluetooth, en spraakbediening nog niet waardoor de tweedehands Porsche 911 Carrera nog over een heerlijk minimalistisch interieur beschikt. De Porsche occasion heeft twee mooie lederen stoelen, een strak dashboard met lekker veel klokken, elektrische ramen, airco en plek voor een radio. Het is gewoon jij en de auto, meer heb je niet nodig toch?

De klassieke tweedehands Porsche 911 Carrera wordt aangedreven door een iconische 3.0 liter boxermotor die over 204 pk beschikt. Deze motor zorgt voor een heerlijk geluid die je trommelvliezen streelt en ook nog voor een lekkere rijervaring zorgt.


Bron: Gallery Aaldering

Een in perfecte staat verkerende Porsche occasion

Uiteraard leg je alsnog een flinke zak geld neer, maar beduidend minder dan je zou verwachten voor een Porsche als deze. Je betaalt voor de tweedehands Porsche 911 Carrera Cabriolet 43.950 euro. Een flinke investering, maar deze occasion wordt per jaar meer waard. Interesse? De Porsche staat te koop bij Gallery Aaldering en meer informatie vind je hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: tweedehands Porsche 911 Carrera (1983) in topstaat
Sluiten