Manners Occasions #27: stijlvolle en moderne youngtimers onder de €8.000

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt. Deze staat vol staat met auto’s die jouw droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat jouw portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan jou daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. In deze 27ste editie zijn we op zoek gegaan naar stijlvolle youngtimers. Het kopen van een tweedehands auto op leeftijd heeft namelijk de nodige voordelen. Benieuwd welke? Dat lees je hier.

Mercedes-Benz CLK 240 Avantgarde – €3.200

Wat krijg je als je het design en de styling van een E-klasse pakt en deze combineert met het onderstel van de kleinere C-klasse? Je raadt het al: de Mercedes CLK-klasse. Deze werd geproduceerd tussen 1997 en 2009. Dat betekent dat een kleine helft van al deze auto’s inmiddels een youngtimer is. Goed nieuws voor ons, want deze stijlvolle coupé is een prachtige auto voor de moderne gent.

Op Autoscout24 vonden we deze Mercedes CLK 240 die sinds eind vorig jaar in aanmerking komt voor de youngtimer regeling. Deze zescilinder mag dan misschien niet de meest zuinige zijn, zijn looks maken veel goed. Hij is uitstekend onderhouden en bewijst dat een youngtimer geen oude-mannen-auto hoeft te zijn. Verder zit hij ruim in de luxe. Zo is deze Mercedes-Benz CLK 240 uitgerust met een schuif kanteldak, stoelverwarming, cruise control en lederen bekleding.

BMW 530i – €7.900

Al sinds 1972 rolt de BMW 5 serie van de Duitse fabrieksband. Dat betekent dat er ook behoorlijk wat modellen zijn die zichzelf inmiddels een youngtimer mogen noemen. Net als bij bovenstaande Mercedes heeft ook deze BMW het voordeel dat hij tijdloos is. Daarnaast is het een kwalitatief sterke auto die behoorlijk waardevast is. Zoek je een moderne variant, vul dan E60 of E61 in op Google. Deze versie verscheen voor het eerst in 2003 en wordt dit jaar dus een youngtimer.

Geen zin om te wachten? Pak dan gewoon de BMW E39. Deze zijn nagenoeg allemaal oud genoeg om voor de youngtimer regeling in aanmerking te komen. Daarnaast heeft deze variant een minder rond uiterlijk dan zijn opvolger en wat meer de klassieke BMW look. Deze BMW 530i die we op Autoscout24 vonden, is uitgerust met een M sportpakket, panoramadak, beige lederen bekleding, elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen, multifunctioneel stuurwiel en meer.

Jaguar XJR 4.0 V8 Supercharged – €7.950

De Britse autobouwer Jaguar heeft in de loop der jaren vele iconische auto’s gebouwd, maar de XJ serie is toch altijd het meest sprekend geweest. In onze ogen was de X308, die tussen 1997 en 2003 geproduceerd werd, het absolute hoogtepunt. Zeker toen de Britten ook nog eens besloten om een sportieve 4.0 liter versie te maken, genaamd: XJR.

Op de tweedehands automarkt is deze bijna 370 pk krachtige luxe sedan goed verkrijgbaar. Zo vonden we deze Jaguar XJR voor minder dan acht ruggen op Autoscout24. Met die enorme motor zou je denken dat hij niet bepaald zuinig is, maar ondanks dat hij behoorlijk slurpt, doet hij niet veel onder voor de BMW en Mercedes. Daarnaast is hij uitgerust met alle luxe die je nodig hebt (cruise control, elektrisch verstelbare stoelen, lederen bekleding, etc.), maar het is toch bovenal gewoon een ongekend stijlvolle youngtimer.

Meer tweedehands auto’s

Heb je er geen problemen mee om een nog wat oudere auto te rijden? Dan kun je ook nog voor deze youngtimers gaan.

Reageer op artikel:
Manners Occasions #27: stijlvolle en moderne youngtimers onder de €8.000
Sluiten