Droom occasion: Mercedes-Benz van Freddy Heineken op Marktplaats

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag hebben we een heel bijzondere occasion, namelijk de Mercedes-Benz 300SE van wie biermagnaat Freddy Heineken de eerste eigenaar was. Staat gewoon op Marktplaats.

Tweedehands Mercedes-Benz 300SE van Freddy Heineken

Een dikke bak en op zijn tijd en een lekker biertje zijn twee dingen waar veel mannen blij van worden. Die hobby’s combineren is absoluut geen goed idee, maar uiteraard is er een oplossing waarin beide geneugten elkaar tegenkomen. Dat is het geval bij deze prachtige tweedehands Mercedes-Benz 300SE uit 1967. Deze occasion is in bezit geweest van biermagnaat en autoliefhebber Freddy Heineken. Hij was de eerste eigenaar.

Tweedehands Mercedes-Benz 300SE van Freddy Heineken occasion
Bron: Cool Classic Club/Marktplaats

Freddy Heineken had naast het maken van een pils nog een hobby; auto’s. Hij stond bekend om zijn imposante collectie auto’s en had het liefst op al zijn opritten eentje staan. Eentje daarvan staat nu gewoon op Marktplaats.

Stijlvolle occasion met een verhaal

Komen we uit bij deze groene tweedehands Mercedes-Benz 300SE. Deze occasion is in 1967 in Nederland geleverd aan Freddy Heineken zelf, maar die verhuisde de cabrio al snel naar het zonnige Zuid-Frankrijk, zodat hij tijdens zijn verblijf rondjes kon rijden in de imposante bolide.

Alles is top aan de tweedehands Mercedes-Benz 300SE. De carrosserie is perfect, het chroom blinkt en het design is om van te smullen. Ook het interieur van de occasion is heerlijk. De voormalige kar van Freddy Heineken neemt je mee terug in de tijd met zijn bruin lederen interieur, houten dashboard en klassieke stuur. Onder de motorkap ligt een betrouwbare 6 cilinder met 160 pk (automaat) die in samenwerking met de luchtvering zorgt voor een plezierige rijervaring. Alles werkt nog en onlangs zijn er een paar belangrijke onderdelen gereviseerd.


Bron: Cool Classic Club/ Marktplaats

Gewoon op Marktplaats

Oké, dan nog de prijs. De occasion staat op Marktplaats voor 295.000. Kun je dat gewoon betalen? Dan moet je even koekeloeren op Marktplaats. Meer informatie over de iconische occasion waar Freddy Heineken ooit in reed, vind je hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: Mercedes-Benz van Freddy Heineken op Marktplaats
Sluiten