Droom occasion: excentrieker dan dit word het niet, de Maserati Bora

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oke, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Maserati Bora 4.9

We sluiten de week af met een hele bijzondere bolide! We hebben een fabelachtig mooie Maserati Bora uit 1973 gevonden. De bolide heeft een rijke geschiedenis, maar ziet er voor zijn leeftijd nog geweldig uit!

De bolide is origineel in Amerika geleverd waar de eerste eigenaar de auto rood spoot en het interieur veranderde. Een Zwitserse autoliefhebber kocht de auto toen der tijds en maakte hem (gelukkig) weer helemaal naar zijn originele staat. En nu, kan jij hem gaan rijden.

Exclusief Italiaans design

Dat de bolide meer op een klassieke ‘concept car’ lijkt is niet gek. Op het moment dat de Bora in 1971 officieel in productie werd genomen, waren de verschillen met de in 1969 getoonde concept car minimaal. Tot grote vreugde van legendarisch topontwerper Giorgetto Giugiaro, wie de supercar in opdracht van ItalDesign vormgaf.

De Champagne bruine supercar ziet er stijlvol uit met een futuristisch tintje! Het gewaagde profiel, de onwijs strakke lijnen en vele opvallende details zijn typisch Giugiaro, en maken dat de Bora uniek in zijn soort is. Een onwijs stijlvolle bolide die wat ons betreft een rol had kunnen spelen in de film klassieker ‘back to the future’.

Een zeer stijlvol interieur

Niet alleen het design, ook het interieur en de technologie waren hun tijd ver vooruit. De Maserati Bora beschikt over twee hele stijlvolle leren sportstoelen met strakke details en het stuur met dashboard is net een cockpit van een Spaceshuttle.

Verder heeft de Bora features die voor die tijd spectaculair waren zoals een verstelbaar stuurwiel, een hydraulisch aangedreven pedaalcluster, betere isolatie om motorgeluid tegen te gaan en een luxe afwerking zorgde in die tijd voor veel verbazing.

Een dikke 4.9 liter V8

Het wordt nog een stukje dikker. De Maserati Bora beschikt over een hele dikke 4.9 liter V8 motor met 310 pk die in 2017 volledig gereviseerd is! Dit is de motor die geleverd werd in Amerika en die is net wat dikker dan 4.7 liter V8 die in Europa geleverd werd. Daarnaast heeft de bolide nog geen 50.000 kilometer op de teller staan! Een hele bijzondere bolide die eigenlijk in een museum thuis hoort.

Een koopje? Dat is het helaas niet

Dat je deze bolide niet zomaar even op de kop tikt is wel duidelijk. De Maserati Bora heeft een flink prijskaartje. Schrik niet, maar de bolide kost je een kleine 245.500,- euro! Een waanzinnig bedrag voor een waanzinnige bolide. Mocht je interresse hebben of gewoon meer foto’s willen zien? Meer info over de Maserati Bora vind je hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: excentrieker dan dit word het niet, de Maserati Bora
Sluiten