Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 16 aug 2019

Droom occasion: tweedehands Lotus Elise 2, een betaalbare sportwagen

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag een betaalbare sportwagen, namelijk een tweedehands Lotus Elise S uit 2007.

Tweedehands Lotus Elise S

Een unieke en relatief nieuwe sportauto die je voor weinig geld op de kop kan tikken, klinkt leuk toch? Mocht je op zoek zijn naar een sportauto of zit je midden in je midlife crisis en wil je geen vermogen kwijt zijn voor een portie vrijheid en adrenaline? Dan is deze tweedehands Lotus Elise S de perfecte occasion voor jou.

Tweedehands Lotus Elise 2, sportwagen occasion
Bron: Witmer & Odijk

Aan zijn uiterlijk zie je het direct: deze occasion leeft voor snelheid. De tweedehands Lotus Elise S uit 2007 heeft een bijzonder strak aerodynamisch design dat laag op de grond ligt. Daarnaast is de Lotus onwijs licht en heeft hij ook nog eens dikke zwarte velgen. Kortom: een compact racemonster dat vraagt om een nieuw baasje.

Occasion met weinig pk, maar veel snelheid

Het interieur van het compacte tweedehands racemonster is minimalistisch te noemen. De tweedehands Lotus heeft twee racestoelen, een sportstuur en een goede geluidsinstallatie. Dat allemaal in combinatie met lekkere sportieve kleuren.

Onder de kap van de tweedehands Lotus Elise 2 vind je een door Toyota geproduceerde 1.8 liter viercilinder met injectie. Je beschikt over over 138 pk beschikt en dat is niet gek veel, maar door zijn lichte gewicht is de sportieve occasion een alsnog een racemonster. Zo knalt de Lotus binnen 6,4 seconden naar de 100 kilometer per uur en heeft de sportwagen een topsnelheid van 240 kilometer per uur. Dat betekent veel raceplezier, wat wil je nog meer. Kijk wel een beetje uit.

Bron: Witmer & Odijk

Coole occasion voor een zachte prijs

Een Lotus Elise 2 in perfecte staat voor een scherpe prijs, dat lees je goed. De occasion heeft weinig kilometers op de teller staan (38.952) en is nog in originele staat. Ondanks die eigenschappen betaal je maar 26.950 euro voor de tweedehands Lotus Elise 2. Prima geld voor een unieke en betrouwbare bolide. De occasion staat te koop bij Witmer & Odijk en meer informatie over de auto vind je hier

Reageer op artikel:
Droom occasion: tweedehands Lotus Elise 2, een betaalbare sportwagen
Sluiten