Droom occasion: scherp geprijsde Lancia 2000 Coupe uit 1972

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag een klassiek tweedehands Lancia 2000 Coupé uit 1972.

Tweedehands Lancia 2000 Coupé uit 1972

Lancia, het bijna vergeten Italiaanse automerk dat van 1973 tot en met 1992 furore maakte in de rallysport, is vandaag weer even een ‘hot topic’ in onze droom occasion rubriek. We hebben een puntgave klassieke occasion voor je klaar staan. Check deze tweedehands Lancia 2000 Coupé uit 1972.

Tweedehands Lancia 2000 Coupé occasion
Bron: Witmer & Odijk

In het begin van de jaren zeventig nam het grote Fiat het noodlijdende Lancia over dat toen net de Lancia 2000 Coupé had ontworpen. De bolide bleek zo goed doordacht en ontworpen dat Fiat ondanks de hoge productiekosten het niet kon laten om deze Lancia het levenslicht te laten zien. Als gevolg van het forse prijskaartje werden er slechts 1.400 van dit type coupé gebouwd. Toch heeft deze occasion niet een bijzonder hoge prijs. Komen we zo op terug.

De klassieke tweedehands Lancia 2000 Coupé heeft een goed gelijnd en prachtig Italiaans design en is tevens voorzien van een strakke, nieuwe laag donkerblauwe lak. Die lak geeft de occasion in combinatie met zijn klassieke velgen, enorme grill en vintage logo’s een heerlijke uitstraling.

Een occasion met klassiek interieur en een laag liggende boxermotor

Het interieur van de tweedehands Lancia 2000 Coupé is tamelijk minimalistisch, maar wel klassiek. De hoofdsteunen, de klok en het houten stuur waren standaard aanwezig. De zetels van de occasion zijn een tiental jaar geleden opnieuw bekleed en gevormd en het dashboard van de Lancia is een waar kunstwerk.

Onder de motorkap van de tweedehands Lancia 2000 Coupé ligt een vooruitstrevende laagliggende viercilinder boxermotor die 114 pk op de voorwielen los laat. Die motor zorgt samen met de betrouwbare ZF-versnellingsbak voor een aangename rijervaring in deze prachtige Italiaanse occasion.

Tweedehands Lancia 2000 Coupé occasion
Tweedehands Lancia 2000 Coupé occasion
Tweedehands Lancia 2000 Coupé occasion
Tweedehands Lancia 2000 Coupé occasion
Tweedehands Lancia 2000 Coupé occasion
Tweedehands Lancia 2000 Coupé occasion
Bron: Witmer & Odijk

De prijs valt mee

De prijs van deze in perfecte staat verkerende tweedehands Lancia 2000 Coupé uit 1972 valt alles mee. Je verwachtte misschien de ultieme hoofdprijs, maar niets is minder waar. Deze zeldzame Italiaanse occasion staat te koop voor ‘slechts’ 29.950 euro, aan jou om nog te onderhandelen. Hoe dan ook een schappelijke prijs voor deze klasbak. Interesse gekregen? Dan moet je bij Witmer & Odijk zijn, meer informatie over de Lancia occasion vind je hier.

Reageer op artikel:
Droom occasion: scherp geprijsde Lancia 2000 Coupe uit 1972
Sluiten